Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

ΔΟΥ Αγρινίου: Τριπλασιάστηκε ο αριθμός των κατατεθειμένων πινακίδων

ΔΟΥ Αγρινίου: Τριπλασιάστηκε ο αριθμός των κατατεθειμένων πινακίδων
hkkkkk
Χιλιάδες πινακίδες στοιβάζονται σε χώρους της ΔΟΥ Αγρινίου

Ουρές κόσμου σχηματίζονταν τις τελευταίες ημέρες του έτους έξω από τις ΔΟΥ ανά την Ελλάδα, από οδηγούς που, την τελευταία στιγμή έσπευδαν να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, ώστε να γλιτώσουν την πληρωμή του δυσβάσταχτου κόστους των κυκλοφοριακών τελών.

Αυτό όμως που σαν φαινόμενο παρατηρήθηκε στη ΔΟΥ Αγρινίου, δεν είχε προηγούμενο.  Ο αριθμός των κατατεθειμένων πινακίδων φέτος ξεπέρασε τον περσυνό κατά χιλιάδες.

Συγκεκριμένα, ενώ πέρυσι ,μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και εντός της παράτασης που δόθηκε για τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, εκείνοι που είχαν συνολικά καταθέσει πινακίδες είχαν φτάσει τους 1.200, αριθμός σημαντικός, φέτος φαίνεται πως η αύξηση των κατατεθειμένων πινακίδων ξεπέρασε το 200% σε σχέση με πέρυσι!

Συγκεκριμένα, μόνο από την περιοχή του Αγρινίου, μέχρι τις 31/12/2013, είχαν συνολικά κατατεθεί  περισσότερες από 3.000 πινακίδες. Πρόσφατα δε, ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των πινακίδων που κατατέθηκαν και από κατοίκους άλλων περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας, που από πέρυσι υπάγονται στη ΔΟΥ Αγρινίου.

Συνολικά, κατατέθηκαν 3.500 πινακίδες, αριθμός  που αποτελεί ρεκόρ για τα τοπικά δεδομένα.

Σημειώνουμε πως, με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, αναστέλλεται η καταστροφή των πινακίδων κυκλοφορίας των ΙΧ οχημάτων που τίθενται σε προσωρινή ακινησία και παραμένουν στις Εφορίες πέραν του δωδεκαμήνου.

Η απόφαση ελήφθη, προκειμένου να περιορισθούν τόσο οι δαπάνες καταστροφής όσο και επανέκδοσης των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων που τίθενται σε προσωρινή ακινησία και παραμένουν στις Εφορίες πέραν του δωδεκαμήνου.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.