Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Διαρρήκτες “χτύπησαν” και στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

Διαρρήκτες “χτύπησαν” και στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

Το Σχολείο βρίσκεται σε απόμακρη περιοχή και η φύλαξη είναι δύσκολη, επιβάλλεται να υπάρχει επαρκής προστατευόμενος φωτισμός καθώς και τοποθέτηση συναγερμού στο χώρο.
διάρρηξηXθες ,Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015, διαπιστώθηκε ότι το Σαββατοκύριακο, διαρρήκτες παραβιάζοντας ένα μικρό παράθυρο – φεγγίτη του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου με το οποίο συστεγάζεται το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου , αφαίρεσαν τέσσερις κεντρικές μονάδες υπολογιστών και μια κεντρική μονάδα (server) από το μικρό εργαστήριο υπολογιστών, που διαθέτει το Ειδικό Δημοτικό και τις οποίες είχε προμηθευτεί από πρόγραμμα Συγχρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Όπως τονίζεται από τον διευθυντή Νικόλαο Δεληγιάννη , εκτός από τη μεγάλη αξία των κλοπιμαίων, περισσότερο στερούν εξειδικευμένα προγράμματα και παιδαγωγικό υλικό απαραίτητο για την εκπαίδευση και υποστήριξη παιδιών με ιδιαιτερότητες.
Η Διεύθυνση έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες, υποβάλλοντας μηνύσεις κατά αγνώστων και συνεργαζόμαστε στενά με τις αρμόδιες αρχές. Υπογραμμίζει παράλληλα πως για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών, τα οποία δυστυχώς έχουν συμβεί και στο παρελθόν και επειδή το Σχολείο βρίσκεται σε απόμακρη περιοχή και η φύλαξη είναι δύσκολη, επιβάλλεται να υπάρχει επαρκής προστατευόμενος φωτισμός, όπως επανειλημμένα εγγράφως έχει απαιτήσει, καθώς και τοποθέτηση συναγερμού στο χώρο.
Γίνεται εξάλλου έκκληση για συνδρομή στην προσπάθειά για την αντικατάσταση των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, (αγορά νέων ή την εξεύρεση παλιών).

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.