Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Δυστοκία στη ΝΔ για το ψηφοδέλτιο

Δυστοκία στη ΝΔ για το ψηφοδέλτιο

nea-dimokratia-syggrouΣοβαρή έως πρωτοφανής είναι η δυσκολία που αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία στην προσπάθεια της να συγκροτήσει αξιόμαχο ψηφοδέλτιο στην Αιτωλοακαρνανία.
Με το χρόνο να πιέζει ασφυκτικά και έχοντας την πρόθεση το κόμμα να προβεί έως το Σάββατο στις πρώτες ανακοινώσεις, πρόσωπα της κεντρικής διοίκησης που είναι επιφορτισμένα με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων βολιδοσκοπούν τοπικά στελέχη . Σύμφωνα όμως με τις έως τώρα πληροφορίες εισπράττουν είτε αρνήσεις είτε το διάχυτο προβληματισμό όσων τοπικών στελεχών ακόμη το σκέπτονται…
Τα δεδομένα που δυσκολεύουν την κατάσταση για το ψηφοδέλτιο και αποθαρρύνουν πολλούς από το να συμμετάσχουν είναι τα εξής: το προβάδισμα που διατηρεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο εξαιρετικά περιορισμένος προεκλογικός χρόνος, η δισταυρία στην Αιτωλοακαρνανία που περιορίζει κατά πολύ τη δεξαμενή ψήφων και τις δυνατότητες «συμμαχιών», το σαφές προβάδισμα που έχουν οι εν ενεργεία βουλευτές αλλά και η κάκιστη διαχείριση της τοπικής ανθρωπογεωγραφίας από την κεντρική διοίκηση του κόμματος που έχει αφήσει πολλά στελέχη παραπονεμένα. Προσμετράται φυσικά  η πολιτική συγκυρία καθώς ελάχιστοι έχουν διάθεση να υπερασπιστούν την ασκηθείσα κυβερνητική πολιτική επί συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα και όσον αφορά την ονοματολογία, σήμερα οι κομματικοί παράγοντες δεδομένες θεωρούν μόλις τρεις θέσεις στο ψηφοδέλτιο, των βουλευτών Μάριου Σαλμά και Κώστα Καραγκούνη και της Γεωργίας Μπόκα που πολιτεύτηκε και στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2012.
Για τις υπόλοιπες έξι θέσεις τα πράγματα είναι ρευστά . Ως γνωστόν η Νέα Δημοκρατία δεν φημίζεται για τις ανοιχτές της διαδικασίες, οι τοπικές οργανώσεις δεν ερωτώνται και προς το παρόν οι Ανδρέας Παπαμιμίκος, Μανώλης Αγγελάκας, Λευτέρης Ζαγορίτης και άλλα μέλη της επιτροπής ψηφοδελτίων της Συγγρού είναι σε επαφές με στελέχη προσπαθώντας να κλείσουν τις λίστες.
Το προηγούμενο διάστημα ακούγονταν έντονα το όνομα του Σπήλιου Λιβανού, μέχρι πρόσφατα επιφορτισμένου με τον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος. Τυχόν υποψηφιότητά του θα προκαλούσε ανακατατάξεις ωστόσο δεν έχει κάνει ενέργειες που να σηματοδοτούν πρόθεση εμπλοκής του σε αυτή τη συγκυρία. Έτσι αποτελεί γρίφο η επιλογή των προσώπων από την περιοχή Μεσολογγίου όπου άλλωστε δεν θα είναι υποψήφιος ο Ν.Καραπάνος καθώς εξελέγη δήμαρχος τον περασμένο Μάιο. Συζητούνται πάντως δύο- τρία πρόσωπα της δημοτικής του παράταξης ενώ δεν επιβεβαιώνονται πληροφορίες για ενδιαφέρον του προέδρου της ΝΟΔΕ Κ. Σύρρου. Δημοσιεύματα φέρουν ως πιθανή μια υποψηφιότητα του νεαρού γιατρού Άγγελου Παπανικολάου.
Από τις γυναίκες που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του 2012 στη ΝΔ επιθυμούν την παραμονή στη λίστα της Έλενας Μάντζιου- Κοτρολού ωστόσο αυτή φέρεται ιδιαίτερα προβληματισμένη και αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της. Δεν αποκλείεται να επιστρατευτούν άλλες γυναίκες όπως η Μαρία Φωκά και η Χρ. Σερεπίσιου που ήταν υποψήφιες και το 2012 ωστόσο δεν έχουν επιδείξει κάποια πολιτική δραστηριότητα την περασμένη διετία. Όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση στο Μεσολόγγι ακούγεται το όνομα της Νάγιας Δακαλάκη, ενώ απομακρύνεται έως μηδενίζεται το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της Βασιλικής Σταμάτη, κόρης του πρώην βουλευτή Δημήτρη Σταμάτη.
Πολλοί πολιτευτές του 2012 μεταπήδησαν σε δημαρχίες τον περασμένο Μάιο ωστόσο σε πολλούς νυν και πρώην αυτοδιοικητικούς έχει απευθυνθεί η Συγγρού. Βολιδοσκοπούνται οι προθέσεις του πρώην δημάρχου Ναυπάκτου Θανάση Παπαθανάση ο οποίος φυσικά και θα ήταν μια καλή επιλογή από την περιοχή όπως και του Νίκου Σολδάτου, πρώην δημάρχου Ακτίου- Βόνιτσας. Το 2012 υποψήφιος από Ναύπακτο ήταν ο Χρήστος Παϊσιος και δεν είναι γνωστό αν ενδιαφέρεται και τώρα. Όλο το προηγούμενο διάστημα διακινούνταν ως βεβαία η υποψηφιότητα του Χρήστου Βασιλάκου, γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, αλλά και αυτός αποφάσισε να μην κάνει αυτό το βήμα σε αυτή τη συγκυρία.
Από την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου έχουν διακινηθεί ευρέως τα ονόματα του δικηγόρου Παντελή Βαμβακά, χωρίς ο ίδιος να έχει εκφράσει δημοσίως σχετικό ενδιαφέρον, και επίμονα σήμερα διακινείται το όνομα του Νεκτάριου Φαρμάκη, αναμενόμενο γεγονός εξάλλου καθώς κατέγραψε σημαντική επιτυχία στις εκλογές του Μαΐου όντας υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας. Και οι δύο έχουν προσεγγιστεί και αναμένονται οι αποφάσεις τους. Δεν αποκλείεται εξάλλου μια υποψηφιότητα να αντληθεί από την ομάδα των δημοτικών συμβούλων Αγρινίου.
Στην κομματική οργάνωση της ΝΔ πάντως επικρατεί προβληματισμός και δεν είναι τυχαίο πως πολλοί εκφράζουν την άποψη πως πρέπει να επιστρατευθούν πρόσωπα που τοποθετήθηκαν από την Κυβέρνηση σε θέσεις ευθύνης (για παράδειγμα σε διοικήσεις νοσοκομείων). Όπως και να έχει πάντως τα πράγματα εκ των πραγμάτων θα ξεκαθαρίσουν άμεσα για τις έξι θέσεις που είναι σε εκκρεμότητα ώστε η ΝΔ να προχωρήσει σε ανακοινώσεις μέχρι τη Δευτέρα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. ταλιμπάν ορθόδοξος

  Άκης Ροδίτης στο ψηφοδέλτιο, να γουστάρουμε!

 2. antikeimenikos

  Ψάχνουν για μαλ…

  Όταν ήταν οι καλοί καιροί βόλευαν ανάξιους, τώρα από ποιους περιμένουν να τρέξουν για αυτούς;

 3. hkkf

  Που να μαζευτουν…τωρα που παιρνουν το μπουλο σα κομμα τι καναν ολοι…ευτυχως η χωρα απελευθερωνεται απο τους φασιστες

 4. Γιωργος Κ.

  Αγαπητοί φίλοι, αφού το σκέφτονται ας κατεβάσουν τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου Αγρινίου. Έχω τη γνώμη ότι θα είναι επιλογή “νίκης”…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.