Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Δωρεάν ρεύμα λόγω ΑΠΕ σε κοινότητες του νομού

Δωρεάν ρεύμα λόγω ΑΠΕ σε κοινότητες του νομού

590_b372d790f91a3080f0d15620cf6e97f2Δωρεάν ρεύμα θα πάρουν οι οικιακοί καταναλωτές 272 Δημοτικών και Τοπικών Διαμερισμάτων της χώρας, σε συνολικά 11 δήμους της χώρας, στις περιοχές των οποίων λειτουργούν σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές (αιολικά πάρκα, υδροηλεκτρικά, πλην φωτοβολταϊκών).

Στην σχετική λίστα περιλαμβάνονται από το Δήμο Ναυπακτίας οι εξής 7 τοπικές κοινότητες: Αφροξυλιάς, Βομβοκούς, Δάφνης, Μαμουλάδας, Νεοκάστρου, Περίστας και Πλατάνου, ενώ από την υπόλοιπη Αιτωλοακαρνανία οι τοπικές κοινότητες Βρουβιανά (δ. Αμφιλοχίας) και Σπολάϊτα (δ. Αγρινίου)

Ήδη, υπεργράφη η σχετική Κοινή Αποφαση (ΚΥΑ) των υπουργών ΠΕΚΑ και Εσωτερικών, Γιάννη Μανιάτη και Αργύρη Ντινόπουλου, και του υφυπουργού ΠΕΚΑ, Μάκη Παπαγεωργίου, η οποία προβλέπει για τα νοικοκυριά των εν λόγω περιοχών ότι θα επιδοτηθούν έως και 100% του ρεύματος που καταναλώνουν.

Συγκεκριμένα, για τους οικιακούς καταναλωτές των εν λόγω περιοχών, η ΚΥΑ προβλέπει επιδότηση 100% για τετραμηνιαίες καταναλώσεις έως 2.000 κιλοβατώρες, 50% για τετραμηνιαίες καταναλώσεις από 2.000 έως 3.000 κιλοβατώρες και καθόλου επιδότηση για μεγαλύτερες καταναλώσεις.

Σύμφωνα με την Απόφαση, οι κάτοχοι Άδειας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΗ και λοιποί πάροχοι) πιστώνουν, μέσω του πρώτου λογαριασμού που εκδίδεται μετά τη σχετική διαδικασία εκκαθάρισης, στους δικαιούχους το ποσό με τη ένδειξη «Έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα λόγω σταθμών ΑΠΕ στην περιοχή σας».

Lepantomag.gr

Σχετική ενημέρωση μέσω facebook έκανε και ο δήμαρχος Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου ο οποίος ανέφερε: “Ποσά μεταξύ 100 και 300 ευρώ θα πιστωθούν στον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ τον οποίο θα παραλάβουν καταναλωτές που κατοικούν σε περιοχές και του δήμου μας (Σπολάϊτα) που λειτουργούν σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές (αιολικά πάρκα, υδροηλεκτρικά, πλην φωτοβολταϊκών). Πρόκειται για ένα είδος αντισταθμιστικού οφέλους προς τους καταναλωτές των περιοχών αυτών, που είχε προβλεφθεί με νόμο του 2010 δυστυχώς όμως πέρασαν τρία χρόνια χωρίς να συμβεί το παραμικρό και ευτυχώς μετά από πιέσεις πάρθηκε η απόφαση!”

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.