Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

“Τα στοιχειώδη”: εγκαινιάστηκε η έκθεση του Χρήστου Μποκόρου

“Τα στοιχειώδη”: εγκαινιάστηκε η έκθεση του Χρήστου Μποκόρου
DSC_0128Μέσα από 13 έργα εξαιρετικής ζωγραφικής, στον εντυπωσιακά διαμορφωμένο χώρο της παλιάς Δημοτικής Αγοράς, εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα το βράδυ η έκθεση “τα στοιχειώδη” του Χρήστου Μποκόρου που οργάνωσε η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου. Μια έκθεση με την οποία ο ζωγράφος μας καλεί σε μια μυητική διαδικασία για τα απολύτως απαραίτητα που μας υπενθυμίζουν κάποιες ξεχασμένες αξίες οδηγώντας μας σε μια λιτή ευημερία.
Ο καλλιτεχνικός δ/ντης της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγρινίου Χρήστος Γαρουφαλής στο καλωσόρισμά του, σημείωσε πως ο Χρήστος Μποκόρος είναι δάσκαλος για όσους ασχολούνται με τη ζωγραφική, ευελπιστώντας η συγκεκριμένη έκθεση να γίνει στο μέλλον σημείο αναφοράς, όπως συνέβη με την προηγούμενη στη γενέτειρα πριν 15 περίπου χρόνια.
Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αφού ευχαρίστησε τον Χρήστο Μποκόρο για την έκθεση αυτή, τόνισε πως «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το Αγρίνιο να φιλοξενεί τον διακεκριμένο συντοπίτη μας ζωγράφο. Έναν εξαιρετικό πρεσβευτή της τέχνης για τον δήμο μας. Μετά το θλιβερό τέλος μιας εποχής που ξεχάσαμε αξίες και ό,τι σημαντικό, “τα στοιχειώδη” μας θυμίζουν τι πρέπει να αξιοποιήσουμε για να βγούμε από την  «φούσκα» της λεγόμενης ανάπτυξης επανεκτιμώντας τη ζωή. Το Αγρίνιο έχει πολιτισμό, έχει ανθρώπους πολύ σημαντικούς στην τέχνη.  Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε να φιλοξενούμε τέτοια κορυφαία καλλιτεχνικά γεγονότα».
Ο Χρήστος Μποκόρος, στην ομιλία του ανέπτυξε την εννοιολογική προέκταση των έργων του. Αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τον καλλιτεχνικό δ-ντη της Δημοτικής Πινακοθήκης τόνισε πως «η έκθεση αυτή κατάγεται από τούτο τον τόπο. Όλα αυτά τα χρόνια ήταν για μένα μια άσκηση αυτογνωσίας και παρότι είμαι φευγάτος ξέρω ότι αυτό έγινε για να βρω τον εαυτό μου. Ο εαυτός μας είναι αυτός που κουβαλάμε μέσα μας κι όχι ο τόπος που θέλουμε να καταλήξουμε. Έχοντας τις οφειλές μου στην καταγωγή αναρωτιέμαι καιρό τώρα για το μέτρο και συμπυκνώνω μια πορεία. Ήθελα λοιπόν η έκθεση να ξεκινήσει από δω και να πάει σε όλη την Ελλάδα».
Παρόντες επίσης στην εκδήλωση ήταν η Αντιδήμαρχος αρμόδια για θέματα Πολιτισμού, Μαρία  Παπαγεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Κώστας Καλαντζής, ο Επικεφαλής της παράταξης “Ανατροπή τώρα” Δημήτρης Τραπεζιώτης, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Βαινάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτ/νίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, πολιτευτές, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, και πολλοί φιλότεχνοι.
Διάρκεια ἔκθεσης έως 29 Μαρτίου 2015.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10 π.μ.–1.30 μ.μ. καὶ 6–8.30 μ.μ.
Κυριακή 10.30 π.μ.–1.30 μ.μ. [εκτός της Κυριακής των εκλογών], Δευτέρα κλειστά.
Για πληροφορίες ή επισκέψεις σχολείων απαραίτητη η επικοινωνία στο τηλ. 26413 60316,
ή στο  e-mail: pinakothiki@agrinio.gr
DSC_0116
DSC_0120
DSC_0122
DSC_0128
DSC_0130

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.