Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Εγκαινιάστηκε η εικαστική έκθεση “Μνήμη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη” (φωτό)

Εγκαινιάστηκε η εικαστική έκθεση “Μνήμη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη”  (φωτό)

Πριν λίγη ώρα έλαβαν χώρα στο Αγρίνιο τα εγκαίνια της σημαντικής έκθεσης “Μνήμη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη” με τη συμμετοχή 11 κορυφαίων εικαστικών,Με την έκθεση αυτή που φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης Νεώριον, το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου τιμά τη μνήμη του μεγάλου Σκιαθίτη συγγραφέα με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από τον θάνατό του.
Το φιλότεχνο κοινό έως τις 15 Δεκεμβρίου θα έχει την ιδανική ευκαιρία να απολαύσει ένα εικαστικό αφιέρωμα επί του έργου του Παπαδιαμάντη με 11 σημαντικούς εικαστικούς : Φώτη Κόντογλου, Σωτήρη Σόρογκα, Χρήστο Μποκόρο, Γιώργο Κόρδη, Δημήτρη Σεβαστάκη, Μάριο Σπηλιόπουλο, Τάσο Μαντζαβίνο, Κώστα Παπανικολάου, Χρήστο Γαρουφαλή, Άρια Κομιανού και Δημήτρη Ταλιάνη.
Παράλληλα στην έκθεση θα παρουσιασθούν επιστολές, σπάνια δημοσιεύματα και άλλα τεκμήρια της εποχής, που αναδεικνύουν τον σεβασμό του ίδιου του Φ. Κόντογλου προς το έργο και την προσωπικότητα του Παπαδιαμάντη.
Την έκθεση προλόγισε ο συγγραφέας Κώστας Λογαράς ο οποίος υπογράφει και το εισαγωγικό κείμενο της συλλεκτικής έκδοσης που θα κυκλοφορήσει με αφορμή την ξεχωριστή αυτή επετειακή εκδήλωση.
Ώρες επισκέψεων καθημερινά 10.00-13.30 & 18.00-2100 ενώ για επισκέψεις σχολείων επικοινωνία στο τ. 26410.52505

Μάκης Γουβέλης

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.