Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Εικόνες εγκατάλειψης και παρακμής στα Λουτρά Τρύφου

Εικόνες εγκατάλειψης και παρακμής στα Λουτρά Τρύφου
Εικόνες μαρασμού και εγκατάλειψης αντικρίζει όποιος επισκεφθεί τα δημοτικά Λουτρά Τρύφου (Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας).
     Το κτήριο του υδροθεραπευτικού κέντρου και οι χώροι γύρω από αυτό παρουσιάζουν θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης με σκουπίδια, σπασμένα τζάμια,ξηλωμένα ντουλάπια, λεηλατημένες αποθήκες, βγαλμένα καλώδια, πλακάκια διαλυμένα και πεταμένα, φθορές και καταστροφές εντός και εκτός του χώρου, τα οποία συνθέτουν ένα αποκαρδιωτικό πάζλ μιας ανυπολόγιστης καταστροφής των κτηρίων των Λουτρών Τρύφου, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως…..

     Δυστυχώς τα λουτρά Τρύφου με το μοναδικό φυσικό τους περιβάλλον που κάποτε λειτουργούσαν τους καλοκαιρινούς μήνες και μάλιστα κατακλύζονταν από κόσμο, παραμένουν σκιά του εαυτού τους, με κτήρια  φαντάσματα και τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχουν λεηλατηθεί και οι εγκαταστάσεις ρημάζουν αν και ξοδεύτηκαν εκατ. ευρώ για την κατασκευή τους.
    Να σημειώσουμε ότι η λουτροπηγή Τρύφου τέθηκε σε κλείσιμο και εκκαθάριση στις αρχές του 2011, με απόφαση του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας υποχρεωτικά, αφού η πρώην δημοτική αρχή Μεδεώνος δεν είχε φροντίσει να κάνει χρήση του νόμου του Καλλικράτη προκειμένου να μετατρέψει τη δημοτική επιχείρηση σε μονομετοχική Α.Ε.
       Η καθυστέρηση της εκκαθάρισης είναι εγκληματική αφού τα λουτρά είναι αφημένα στο έλεος κάποιων που χωρίς ίχνος συνείδησης τα καταστρέφουν και τα λεηλατούν και είναι και σε βάρος της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο.
      Αν ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας δεν πάρει αυστηρά μέτρα για να σταματήσουν οι καταστροφές θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν χρήματα για νέες επισκευές, πράγμα που μειώνει τις πιθανότητες να επαναλειτουργήσουν κάποια στιγμή τα ιαματικά λουτρά…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.