Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Εις Μνήμην Σπυρίδωνα Κοντογιώργου

Εις Μνήμην Σπυρίδωνα Κοντογιώργου

penthos-320x300EΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΥ

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2014, πλήρης ημερών και μετά από σύντομη δοκιμασία στο κρεβάτι του πόνου, ταξίδεψε στην αιωνιότητα ο Σπυρίδωνας Κοντογιώργος, ένας σπάνιος άνθρωπος με πλούσια και μοναδικά χαρίσματα. Γνωρίζοντας καλά τον εκλιπόντα αδελφό μας και φυσικά τον γιο του π. Κων/νο, καταθέτω σήμερα στην αγάπη σας τούτες τις λιγοστές αράδες, ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του. Ο καλοκάγαθος μπάρμπα Σπύρος, τιμήθηκε επαξίως, τόσο από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη και ιεροκήρυκα π. Δαμασκηνό Βασιλόπουλο, όσο και από τον Αιδεσιμολογιώτατο π. Παναγιώτη Σαβελώνα, Αρχιερατικό Επίτροπο Αγίου Βλασίου, οι οποίοι με τους εμπνευσμένους επικήδειους, με λιτότητα και χωρίς υπερβολή του απέδωσαν τα δέοντα.
Ο αείμνηστος γεννήθηκε το Σεπτέμβρη του 1926, πήγε Σχολαρχείο στον Άγιο Βλάσιο και παρότι δημιουργήθηκαν στην ζωή του οι προϋποθέσεις να μεταναστεύσει στην Αυστραλία, η αγάπη του για την γενέτειρα τον κράτησε στην πατρώα γη, όπου ασχολήθηκε με την κτηνοτροφία και την γεωργία, ζώντας ως νέος βίον έντιμον και ευλογημένον.
Το 1973, παντρεύτηκε την Κων/να Γκέκα από την Ποταμούλα, με την οποία απέκτησαν 7 παιδιά, εκ των οποίων τα 6 βρίσκονται στη ζωή καθότι ο μικρός Χαραλάμπης ταξίδεψε πρόωρα στην αιωνιότητα, πριν καλά  καλά δει το φως της ζωής, σε ηλικία μόλις 40 ημερών.
Με την σύζυγό του, πάσχισαν, αγωνίστηκαν μέσα στη φτώχεια και την στέρηση της εποχής εκείνης να αναθρέψουν τα παιδιά τους εν Χριστώ και να τα παραδώσουν άξιους ανθρώπους στην κοινωνία, κάτι που το πέτυχαν στο ακέραιο.
Η παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του ο αείμνηστος μπάρμπα- Σπύρος είναι μεγάλη και εκφράζεται στα πρόσωπα των παιδιών και των εγγονών του και κυρίως στο πρόσωπο του πολυαγαπημένου γιου του, πατρός Κων/νου, ενός νέου και ευλογημένου λευίτη που εδώ και τρία χρόνια χάριτι του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, διακονεί ως εφημέριος επ΄ αγαθώ την ενορία μας.
Ο Άγιος Βλάσιος από τις 15 Σεπτέμβρη είναι φτωχότερος, καθότι έφυγε από κοντά μας, ένας αγνός άνθρωπος, ταπεινός και ησύχιος, άκακος και πάντα δίκαιος με όλους. Ο μακαριστός αδελφός μας καθόλη τη βιωτή του δεν αδίκησε κανένα σε τούτο τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, δεν ενόχλησε ποτέ συνάνθρωπό του, δεν πήγε ποτέ ούτε ως μάρτυρας σε δικαστήριο για οτιδήποτε. Ήταν πάντα ήρεμος και συμβουλευτικός στα παιδιά του, λέγοντάς τους καθημερινά να είναι δίκαιοι στη ζωή τους.
Η εκτίμηση και η αγάπη όλων των κατοίκων του Αγίου Βλασίου και της ευρύτερης περιοχής, φάνηκε περίτρανα στην εξόδιο ακολουθία του, που τελέστηκε στον κατακλεισθέντα από κόσμο Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου μεταφέρθηκε το συλλυπητήριο μήνυμα του Μητροπολίτου κ.κ. Ιεροθέου και παραβρέθηκαν σε αυτή 15 Ιερείς και σύμπασα η μικρή κοινωνία αυτού του τόπου, για να προπέμψουν στην Μακαριότητα, ένα σεμνό και καλό χριστιανό, έναν ευλογημένο και άξιο γονιό, έναν πραγματικό αγωνιστή της ζωής.
Μπάρμπα Σπύρο αιωνία σου η μνήμη.
Το χώμα της Αγίας Παρασκευής που σε σκέπασε ας είναι ελαφρύ.

Γιάννηs Πλιάτσικαs

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.