Πέμπτη, 24 Ιουνίου, 2021

Εκδήλωση μνήμης για τη μάχη της Γκραμπάλας στη Βίγλα Καλπακίου

Εκδήλωση μνήμης για τη μάχη της Γκραμπάλας στη Βίγλα Καλπακίου

gkrampalapesontesO  Δήμος Αγρινίου και η  Ένωση  Αποστράτων Αξιωματικών Αιτωλοακαρνανίας συνδιοργανώνουν  στις 30 Νοεμβρίου 2014,  εκδήλωση  για να τιμήσουν τη μνήμη των Αιτωλοακαρνάνων ηρώων που έπεσαν μαχόμενοι στις 16-18 Νοεμβρίου 1940 στη θρυλική μάχη της «Γκραμπάλας»,στη θέση Βίγλα Καλπακίου .
Με την εκδήλωση αυτή ο Δήμος Αγρινίου φρονεί ότι εκπληρώνει το οφειλόμενο χρέος προς τους ήρωες εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την ακεραιότητα της πατρίδας μας.
Στον τόπο της θυσίας, στις  12.00πμ θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, από τον  Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κκ. Ανδρέα, παρουσία τοπικών, πολιτικών και στρατιωτικών  αρχών, προσκυνητών και συγγενών των ηρώων.
Θ΄ ακολουθήσει ομιλία ενώ η  εκδήλωση θα κλείσει με προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.
Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετάσχουν και δημότες . Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλ.  26410 33568  ( κo Γρηγορόπουλο Μιλτιάδη)
Η  αναχώρηση θα γίνει: ώρα 6.30π.μ, από  την οδό Μαβίλη (μπροστά από τα σχολεία στο Τρένο)

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. ΣΑΘ

  Γεια και χαρά!

  Ωρέ πατριωτάκια, τι είναι αυτά που γράφετε εδώ;

  Τι σχέση έχει η μάχη τής Γκραμπάλας, με τη μάχη τής Βίγλας;

  Κατ’ αρχάς, η (αμυντική) μάχη τής Γκραμπάλας διεξήχθη μεταξύ 2 και 8 Νοεμβρίου 1940, και σ’ αυτή τη μάχη δεν έλαβαν μέρος δυνάμεις τού 2/39 Σ.Ε. (Μεσολογγίου)!
  Για ποιους “Αιτωλοακαρνάνες ήρωες, που έπεσαν μαχόμενοι στις 16-18 Νοεμβρίου 1940 στη θρυλική μάχη της «Γκραμπάλας», μιλάτε;

  Οι συμπατριώτες μας που θέλετε να τιμήσετε, έπεσαν στην (επιθετική πλέον) “μάχη τής Βίγλας”, η οποία διεξήχθη μεταξύ 14 και 17 Νοεμβρίου 1940.
  Η θέση (ύψωμα) Βίγλα, (σημερινό όνομα Σκοπιά, 836m), βρίσκεται ΒΑ του οικισμού Γεροπλάτανος, περί τα 12 χιλιόμετρα βορείως του Καλπακίου.

  Το μνημείο που δείχνετε, δεν είναι το μνημείο της Βίγλας!

  Να ‘στε καλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.