Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Χαμηλά ο πήχης της συμμετοχής

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Χαμηλά ο πήχης της συμμετοχής

Ώρα εσωκομματικών  εκλογών σήμερα στο ΠΑΣΟΚ. Τα μέλη και οι φίλοι του εν μέσω κοινωνικού αναβρασμού και πολιτικής απαξίας καλούνται  να προσέλθουν στις κάλπες για να επικυρώσουν την εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην προεδρία του κόμματος.

Τα τοπικά στελέχη έχουν επιδοθεί σε αγωνιώδη αγώνα δρόμου να πείσουν όσους περισσότερους για να προσέλθουν στις κάλπες αλλά τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά. Οι τρεις βουλευτές Θάνος Μωραϊτης, Σοφία Γιαννακά και Ανδρέας Μακρυπίδης έστειλαν και μαζικά sms απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής σε τμήμα της εκλογικής βάσης (του παρελθόντος) του ΠΑΣΟΚ.

Η διαδικασία γίνεται με την κοινωνία να βράζει για τις πολιτικές που οδήγησαν στο μνημόνιο και για όσα διαδραματίζονται και χαρακτηριστικό είναι ότι στα εκλογικό κέντρα του νομού η Αστυνομία θα είναι σε ετοιμότητα για τυχόν απρόοπτα.

Εκτιμήσεις για την συμμετοχή αποφεύγουν να κάνουν και έμπειρα στελέχη του κόμματος και χαρακτηριστικό είναι πως θα είναι ευχαριστημένα ακόμη και αν στις κάλπες ψηφίσουν 3.000 άτομα όταν το 2007 η συμμετοχή στην Αιτωλοακαρνανία ξεπέρασε τις 20000.

Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι στο ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν διεκπεραιωτικά τη διαδικασία καθώς το βλέμμα τους είναι στραμμένο στις εθνικές εκλογές.  Την ώρα μάλιστα που αναμένονται και οι διεργασίες για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου. Η ανυπαρξία πολιτικού προσωπικού και στο ΠΑΣΟΚ είναι εμφανής αφού οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από ελάχιστα πρόσωπα. Πέραν των ενεργεία βουλευτών ουσιαστικά το ενδιαφέρον περιστρέφεται γύρω από την υποψηφιότητα Σώκου αλλά και για το αν η αναμενόμενη αργά η γρήγορα επαναφορά Βερελή στο προσκήνιο (διαχρονική η στενή του σχέση με τον Βενιζέλο) συνδυαστεί και με συμμετοχή ή μη στο ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανίας.

Θυμίζουμε ότι οι κάλπες  θα ανοίξουν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 17.00 το απόγευμα.Παράταση της ψηφοφορίας για εξαιρετικά σπουδαίους λόγους μπορεί να υπάρξει με απόφαση της εφορευτικής επιτροπής μέχρι δύο το πολύ ώρες (19:00).
Τα ψηφοδέλτια θα είναι δύο. Στο ένα εξ’ αυτών αναγράφεται το όνομα ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Βασιλείου, ενώ το δεύτερο θα είναι λευκό. Επί των ψηφοδελτίων δεν μπαίνει σταυρός. Ο ψηφοφόρος θα καλείται να υπογράφει στον εκτυπωμένο κατάλογο ή την κατάσταση ψηφισάντων, ή στην ειδική κατάσταση νέων εγγεγραμμένων, ότι ψήφισε. Η υπογραφή αποτελεί και απόδειξη, ότι πλήρωσε τα 2 ευρώ.Όσοι κομματικά πιστοί λοιπόν στην Αιτωλοακαρνανία μπορείτε να προσέλθετε στα ακόλουθα κέντρα:

Σήμερα λοιπόν  σε 26 σημεία (δύο στο Αγρίνιο) του Νομού οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ψηφίσουν για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Τα εκλογικά κέντρα  της  Αιτωλοακαρνανίας είναι τα εξής :

ΑΓΡΙΝΙΟ : ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ (τρεις κάλπες)

ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ : ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ : ΤΡΙΚΟΥΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΘΕΡΜΟ : ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ & ΠΥΛΗΝΗ: ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ «ΞΕΝΙΑ»

ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ : ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΒΟΝΙΤΣΑ : ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΑΣΤΑΚΟΣ : ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δ.Δ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ : ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δ.Δ. ΣΤΡΑΤΟΥ : ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δ.Δ. ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ : ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δ.Δ. ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ : ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δ.Δ. ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ : ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δ.Δ. ΠΑΠΑΔΑΤΩΝ : ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δ.Δ. ΓΑΒΑΛΟΥΣ : ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δ.Δ. ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΣΗ : ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δ.Δ. ΜΕΝΙΔΙΟΥ : ΚΑΦΕΝΕΙΟ «ΠΑΝΤΙΩΡΑ»

Δ.Δ. ΝΕΟΥ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ : ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δ.Δ. ΚΑΤΟΥΝΑΣ : ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δ.Δ. ΠΑΛΑΙΡΟΥ : ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ «ΣΠΥΡΟΣ ΑΧΕΙΜΑΣΤΟΣ»

Δ.Δ. ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ :ΓΡΑΦΕΙΑ Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ

Δ.Δ.ΚΑΝΔΗΛΑΣ : ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δ.Δ. ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ : ΚΑΦΕΝΕΙΟ «ΚΟΥΤΣΟΜΠΙΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ»

Δ.Δ. ΦΥΤΕΙΩΝ : ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δ.Δ. ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ : ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δ.Δ. ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ : ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.