Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Εκλογές 2015: Ο κυρίαρχος λαός αποφασίζει

Εκλογές 2015: Ο κυρίαρχος λαός αποφασίζει

fanis

Του Θεοφάνη Παπαδόπουλου*

Λίγες μόνο ημέρες απομένουν από μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση, την 4η εκλογική σε λιγότερο από 3 χρόνια. Μια εκλογική αναμέτρηση που προκλήθηκε από κομματικά συμφέροντα με φόντο την εξουσία, χρησιμοποιώντας την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθυστερώντας την συνταγματική αναθεώρηση για το 2021.

Ο ελληνικός καλείται να εκλέξει τους αντιπροσώπους του στο κοινοβούλιο, τους ανθρώπους που θα λάβουν κρίσιμες αποφάσεις για την ζωή του. Χιλιάδες οι υποψήφιοι για 300 θέσεις στο κοινοβούλιο και δεκάδες οι υποψήφιοι στην Αιτωλοακαρνανία για τις 7 εκλόγιμες θέσεις. Όλοι υπόσχονται να μας εκπροσωπήσουν και να αγωνιστούν για το καλό μας.

Είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζουμε το πραγματικό διακύβευμα αυτών των εκλογών; Γιατί δεχόμαστε τα δικά τους πολιτικά «χρωματιστά» διλλήματα, που υπαγορεύονται από στενά κομματικά συμφέροντα; Δεν είμαστε υπεύθυνοι για τους αντιπροσώπους που εκλέγουμε να μας εκπροσωπήσουν και να αποφασίσουν για την ζωή μας; Θα αφιερώσουμε λίγα λεπτά να κάνουμε ένα απλό «google search» στα βιογραφικά των υποψηφίων, όχι σε όλους, αλλά σε αυτούς που προέρχονται από το κόμμα που θα ψηφίσουμε;

Τα γεγονότα των τελευταίων χρόνων δείχνουν κάτι πολύ ενδιαφέρον. Το ελληνικό πολιτικό πρόβλημα και η οικονομική κρίση ξεκινάει από εμάς τους ίδιους και τα κριτήρια που επιλέγουμε τους αντιπροσώπους μας για το κοινοβούλιο. Δεν είναι ότι δεν έχουμε καλούς πολιτικούς, δεν είναι όλοι άσχετοι, ανίκανοι και ανεπαρκείς. Εκλέγουμε αντιπροσώπους με ρηχά κριτήρια, με κριτήρια πόσο προβεβλημένος είναι κάποιος στην τηλεόραση και από ποιο πολιτικό τζάκι κατάγεται κ.α.

Αν δεν αξιολογήσουμε το επαγγελματικό βιογραφικό του υποψηφίου που θα επιλέξουμε να ψηφίσουμε, πως θα προκύψει πολιτικό προσωπικό ικανό και καπάτσο που θα εργαστεί με επαγγελματισμό στην δημόσια διοίκηση; Πως θα γίνουν τα αυτονόητα και πως θα πολιτευτούν άξιοι συμπολίτες μας; Πως θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες αλλαγές, είτε φιλελεύθερες είτε προοδευτικές; Αν δεν αναθέσουμε σε σοβαρούς ανθρώπους να διοικήσουν και μαζί με αυτούς να ανελιχθούν ικανά στελέχη που στη συνέχεια θα επιβραβευτούν με την ψήφο μας, αν δεν εργαστούν αξιόπιστα για λογαριασμό μας πολύ καιρό, τότε από πού θα βρεθούν οι ικανοί πολιτικοί στην Ελλάδα;

Τα τελευταία χρόνια το κοινοβούλιο μας αποτελείται από ανθρώπους με αναγνωρισιμότητα από τα ΜΜΕ, αθλητές, μοντέλα, ηθοποιούς, ικανούς σε αυτό που κάνουν, αλλά χωρίς να έχουν την ακαδημαϊκή και επαγγελματική γνώση να αξιολογήσουν κρίσιμα και πολύπλοκα νομοθετήματα που επηρεάζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή μας. Από ανθρώπους που δεν διαβάζουν αυτά που ψηφίζουν, που συμμετέχουν σε επιτροπές μόνο για την αμοιβή της συμμετοχής, που απειλούν με «ραντεβού στα γουναράδικα» και που ενδιαφέρονται μόνο για τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Τα προηγούμενα χρόνια σημαντικά νομοθετήματα ψηφίστηκαν (ή δεν ψηφίστηκαν) που επηρέασαν και θα επηρεάσουν την ζωή μας χωρίς ουσιαστική επεξεργασία και μελέτη από τους βουλευτές μας. Τα επόμενα χρόνια το ελληνικό κοινοβούλιο θα κληθεί να ψηφίσει ακόμη σημαντικότερα νομοθετήματα που θα επηρεάσουν την ζωή μας, θα μας εκπροσωπήσουν μοντέλα, τραγουδιστές, άνθρωποι που δεν έχουν εργαστεί με μόνο εφόδιο τις σπουδές τους, ηθοποιοί και δημοσιογράφοι, κομματάνθρωποι και λαϊκιστές;

Είμαστε άξιοι των αποφάσεων μας και των αντιπροσώπων μας.

* Ο Θεοφάνης Παπαδόπουλος έχει σπουδάσει Πληροφορική στο Ε.Α.Π., έχει M.B.A. με εξειδίκευση στην Τραπεζική & Χρηματοοικονομική από το Α.Π.ΚΥ. και εργάζεται ως στέλεχος στον Τραπεζικό Κλάδο.

Στο παρόν άρθρο εκφράζονται προσωπικές απόψεις, οι οποίες δεν δεσμεύουν το www.agrinionews.gr και την επιχείρηση στην οποία εργάζομαι.

e-mail επικοινωνίας: fanispap76@yahoo.gr

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. pol

  Ο κυρίαρχος λαός αποφασίζει!!!!!!!
  ΙΣΧΎΕΙ αυτό. Το ότι ο κυρίαρχος λαός αποφασίζει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  Έχουμε Δημοκρατία;;;;;;;;;;;;; ισονομία – ισοπολιτεία – αξιοκρατία – διαφάνεια;;;; – πάνω σε βασικά αγαθά της ζωής – υγεία – παιδεία δουλειά κλπ -κλπ – κλπ.
  Δεν το Νομίζω ούτε το πιστεύω ότι και αν μου πουν οι ανεπάγγελτοι που δεν έχουν κολλήσει ούτε Ένα ένσημο στην Ζωή τους.
  Τρομοκρατία κυριαρχεί και καθημερινές επίσημες ληστείες έχουμε με τους παράνομους κατασκευασμένους Νόμους και τις παράνομες Υπουργικές Διατάξεις σε όφελος των καρχαριών του συστήματος.
  Ο λαουτζίκος θα ξυπνήσει κάποτε προς όφελος δικό του των παιδιών του και της πατρίδας;;;;;

 2. Γιωργος Κ.

  Στις 25 Γενάρη ο Λαός καλείται να εκλέξει… ελεύθερα; Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, καμμιά απόφαση δεν παίρνεται ελεύθερα γιατί επηρεάζονται από τις καταβολές που κουβαλάει ο καθένας από το στενό είτε το ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, που σ΄ένα μεγάλο βαθμό προκαθορίζουν και την πορεία του, σπουδές, κοινωνικές επιδόσεις, επίπεδο διαλόγου κατά την ανταλλαγή απόψεων, έχουμε μάθει να ακούμε; κ.α.
  Επί πλέον στην προεκλογική περίοδο, εκτιμά κανείς φίλοι μου ότι, ο Λαός ενημερώνεται από τα “μαζικά” μέσα ενημέρωσης (σκόπιμο το λάθος). Όχι μόνο ενημέρωση δεν γίνεται αλλά συστηματικά παραπληροφορούν, στις δε “συζητήσεις” – πάνελ για να είμαι και in – κράζουν σαν τα κοράκια με νύχια γαμψά, γιατί οι περισότεροι είναι ανεπάγγελτοι. Η εκλογή είναι θέμα επιβίωσης, οι καλά μελετημένοι βέβαια το κάνουν με τάκτ, γιατί κι΄αυτοί συνήθισαν στο αραλίκι της Βουλής. Ξέρετε ότι δεν επιτρέπεται “ο ρήτωρ” από το Βήμα της Βουλής να διαβάζει την τοποθέτησή του; Πόσοι θα μπορούσαν να αρθρώσουν λόγο χωρίς νάναι όλα γραμμένα;
  Σταματώ εδώ να μην σας κουράζω, γιατί δεν βλέπω και φώς, όταν ο συνταξιούχος των 350 ευρώ φοβάται μην του κόψουν τη σύνταξη, τί να πώ….
  Πάντως είναι ευκαιρία, το όπλο-ψήφο που έχουμε στα χέρια μας αυτή τη φορά, να το χρησιμοποιήσουμε, για να τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.