Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Έκρυθμη κατάσταση στο Αιτωλικό (φωτό)

Έκρυθμη κατάσταση στο Αιτωλικό (φωτό)

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο Αιτωλικό μετά τις συμπλοκές μεταξύ ντόπιων και Ρομά που προκλήθηκαν απόψε  καθώς ξεχείλισε  η οργή των Αιτωλικιωτών για την παραβατικότητα μερίδας Ρομά που το τελευταίο διάστημα είναι σε έξαρση με καθημερινά κρούσματα κλοπών και επιθέσεων. Από τις νεώτερες πληροφορίες τέσσερις είναι οι ντόπιοι που φέρονται να έχουν τραυματισθεί στις συμπλοκές από πυροβολισμούς (απο κυνηγετικές καραμπίνες) ενώ ένας είναι σχετικά σοβαρά και χειρουργείται τώρα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου καθώς χτυπήθηκε στην κοιλιακή χώρα.

Η κατάσταση αυτή την ώρα παραμένει ιδιαίτερα τεταμένη με περίπου  150 συγκεντρωμένους και εξοργισμένους  Αιτωλικιώτες στα δυτικά γεφύρια και περίπου  70 Ρομά στην περιοχή του γηπέδου όπου  έχουν στήσει οδοφράγματα με φωτιές.

Στο Αιτωλικό έχουν σπεύσει να συνδράμουν την τοπική αστυνομία  ισχυρές δυνάμεις από την ευρύτερη περιοχή μεταξύ των οποίων διμοιρίες ΜΑΤ και οι ΟΠΚΕ Αχαΐας και Ακαρνανίας ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών των πυροβολισμών και ενδέχεται η αστυνομία να επέμβει στον καταυλισμό.

Η νύχτα αναμένεται μακρά και διάχυτη είναι η ανησυχία για περαιτέρω κλιμάκωση των επεισοδίων. Στο Αιτωλικό σημειωτέον έχει καταφθάσει και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής Κ.Μπαρμπαρούσης.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.