Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Ενημέρωση στο Αγρίνιο για το Aids με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα

Ενημέρωση στο Αγρίνιο για το Aids με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα

Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.
bjkΗ Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου διοργανώνει δράσεις σήμερα με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων «γιατί ο ιός δεν κάνει διάκριση μεταξύ φύλου, ηλικίας, φυλής ή οικονομικής κατάστασης», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει .Στην αρχή της Χαριλάου Τρικούπη έως τις 13.00μμ θα λειτουργεί ενημερωτικό «περίπτερο». Παράλληλα θα υπάρξει και στην Ηλία Ηλιού και στην Πλατεία Σουλίου (5.30-9.00μμ).« Στόχος μας είναι η ενημέρωση και η πρόληψη καθώς τόσο οι νέοι  όσο και οι μεγαλύτεροι δεν πρέπει να ξεχνούν πως  το aids είναι υπαρκτό . Ο δήμος Αγρινίου σήμερα κάνει μια εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού της πόλης του Αγρινίου με σκοπό την προφύλαξη των Αγρινιωτών από την μάστιγα του aids», ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Κ.Καλαντζής.

Το AIDS αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών το 1981.Από το 1981, γύρω στα 39.000.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 78.000.000 έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV. Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2014 είχαν καταγραφεί 14.288 περιστατικά HIV λοίμωξης (82,3% άνδρες). Από το σύνολο των ατόμων αυτών, 3.638 εμφάνισαν AIDS και περίπου 6.850 βρίσκονται υπό αντιρετροϊκή θεραπεία.
Ο HIV ( Ιός Ανοσοανεπάρκειας του Ανθρώπου) είναι ο ιός που προκαλεί το Σύνδρομο της Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (– AIDS). Δρα καταστρέφοντας κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία του οργανισμού από λοιμώξεις και άλλα νοσήματα.
Μπορεί να μεταδοθεί μέσω της χωρίς προφυλακτικό σεξουαλικής επαφής (πρωκτική, κολπική, στοματική) ή μέσω της από κοινού χρήσης αιχμηρών αντικειμένων (ξυραφάκια, βελόνες, σύριγγες) με HIV οροθετικό άτομο και από μία HIV οροθετική μητέρα στο νεογνό κατά τη διάρκεια της κύησης, του τοκετού και του θηλασμού.
Ο ιός δεν μεταδίδεται μέσω της καθημερινής κοινωνικής επαφής (χειραψία, αγκαλιά, φιλί στο μάγουλο), των κουνουπιών ή άλλων εντόμων, της από κοινού χρήσης οικιακών σκευών, του σάλιου, των δακρύων, του ιδρώτα, του αέρα ή του νερού.
Όλοι πλέον γνωρίζουμε την σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισής του.
Σήμερα, τα κρούσματα AIDS, αυξάνουν συνεχώς. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι η ενημέρωση, και η προφύλαξη και επιπλέον σεβόμενοι και προασπιζόμενοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνδράμουμε στον αγώνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Η κόκκινη κορδέλα είναι το παγκόσμιο σύμβολο ευαισθητοποίησης και υποστήριξης για όσους ζουν με την ασθένεια
Στη φετινή εκστρατεία κατά του ιού του AIDS το μήνυμα είναι «μηδενίζουμε… τις νέες μολύνσεις, τους θανάτους, τις διακρίσεις» με τους παρακάτω στόχους:
• Έγκαιρη διάγνωση με συνέπεια την καλύτερη πρόγνωση και μείωση νέων μολύνσεων.
• Μείωση του αριθμού ατόμων που δε γνωρίζουν την οροθετικότητά τους από HIV ή μόλυνση από άλλο ΣΜΝ.
• Aναχαίτηση του επιπολασμού του ιού του AIDS στους χρήστες ενδοφλέβιων εξαρτησιογόνων ουσιών.
Όλοι οι άνθρωποι μπορεί να μολυνθούν εάν δεν τηρούνται οι βασικοί κανόνες προστασίας.

bjk

φωτογραφία 1 (2)

φωτογραφία 1 (3)

φωτογραφία 3 (2)

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.