Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Εντοπίστηκαν αρχαιότητες σε τεχνικό έργο στην περιοχή της Στράτου

Εντοπίστηκαν αρχαιότητες  σε τεχνικό έργο στην περιοχή της Στράτου

Σωστικές έρευνες προγραμματίζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων προκειμένου να διαπιστωθεί περί τίνος πρόκειται. Πρόωρη και παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε εικασία ετούτη την ώρα.
Όπως κατά καιρούς συμβαίνει στο σύνολο σχεδόν των μεγάλων τεχνικών έργων στην Αιτωλοακαρνανία, έτσι και με τις εργασίες διάνοιξης διώρυγας στην ευρύτερη περιοχή της Στράτου, εντοπίστηκαν αρχαιότητες. Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και στην προηγούμενη φάση του έργου.
Οι αρχαιολόγοι αποφεύγουν ασφαλώς να κάνουν οποιαδήποτε εκτίμηση, καθώς οτιδήποτε ειπωθεί θα ήταν τουλάχιστον παρακινδυνευμένο, πριν γίνουν οι πρώτες τομές, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα. Μπορεί δηλαδή να υπάρχει κάτι πραγματικά σημαντικό, εξίσου πιθανό όμως είναι να μην πρόκειται για κάτι το αξιόλογο.
Σε κάθε περίπτωση θα γίνουν οι έρευνες που προγραμματίζει η ΛΣΤ’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, όπως ακριβώς, έχει συμβεί σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις επαναλαμβάνουμε, τα τελευταία χρόνια μάλιστα σε πολλά σημεία κατά μήκος της Ιόνιας οδού. Ο εντοπισμός αρχαιοτήτων πάντως δεν προκαλεί εντύπωση, καθώς, η «ανεξερεύνητη» Αιτωλοακαρνανία, όπως σωστά έχει ειπωθεί, αποτελεί ένα τεράστιο υπαίθριο μουσείο. Στην ευρύτερη περιοχή της Στράτου είναι απολύτως εύλογο να υπάρχουν αρχαιότητες που περιμένουν την ώρα που η αρχαιολογική σκαπάνη θα τις φέρει στο φως. Μην ξεχνάμε την ακμή που γνώριζε άλλοτε η περιοχή, όπου εκτός από το θέατρο και το ναό του Διός, έχουν εντοπιστεί προϊστορικοί ακόμη οικισμοί, αλλά και αρχαία αγκυροβόλια στον πλωτό τότε Αχελώο.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.