Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Ενώθηκαν οι “μεταλλάδες” του Αγρινίου και όχι μόνο

Ενώθηκαν οι “μεταλλάδες” του Αγρινίου και όχι μόνο

 Ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα στην πόλη του  Αγρινίου με την τεράστια «μεταλλική» παράδοση στα μουσικά πράγματα. Η Ένωση όλων των οπαδών και φίλων της σκληρής εκδοχής του rock σε μια λέσχη είναι έτοιμη, με καταστατικό και έχοντας ήδη τριψήφιο αριθμό μελών. Η “Metal Union” μας έστειλε την ανακοίνωσή της για τις επιδιώξεις και το όραμά της μαζί με χρήσιμες πληροφορίες για όποιον θέλει να εγγραφεί και να βοηθήσει την προσπάθεια που θέλει, μάλιστα, να ενώσει όλο το νομό. Όποιος ξέρει από παλιά τα μουσικά πράγματα στην περιοχή γνωρίζει ότι η επιτυχία του εγχειρήματος είναι εγγυημένη. Να τι λένε οι ίδιοι:

 

METAL UNIONΛέσχη Φίλων Hard Rock & Heavy Metal Αγρινίου

Το hard rock και κατ’ επέκταση το heavy metal μετράει τουλάχιστον 40 χρόνια ζωής και αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα μουσικά είδη παγκοσμίως. Εν αντιθέσει με άλλα ιδιώματα που γνωρίζουν τρομαχτική επιτυχία εν μια νυκτί και σβήνουν εξίσου γρήγορα όπως έλαμψαν, το κομμάτι της σκληρής μουσικής που αποκαλείται hard rock/heavy metal έχει διαγράψει μια σταθερή πορεία στο χρόνο με πιστούς οπαδούς που δένονται με αυτή τη μουσική εφ όρου ζωής.

Η πόλη μας δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση σε αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο. Παράλληλα με την εμφάνιση του σκληρού ήχου στην Ελλάδα, το Αγρίνιο υπήρξε πρωτοπόρα πόλη στη στήριξη της εγχώριας αλλά και της διεθνούς σκηνής. Δεκάδες Ελληνικές μπάντες αλλά και κάποιες ξένες εμφανίστηκαν ζωντανά στο Αγρίνιο έχοντας να λένε μέχρι και σήμερα για τη θερμή υποδοχή που έτυχαν, ένα από τα πρώτα εξειδικευμένα bar/club στη σκληρή μουσική άνοιξε στην πόλη για να στεγάσει την δυναμική οπαδική βάση της ευρύτερης περιοχής πριν καν ανοίξει σε άλλες πόλεις μεγαλύτερου μεγέθους ενώ μνημειώδεις έχουν μείνει οι εξορμήσεις Αγρινιωτών οπαδών στην Αθήνα αλλά και τη Θεσσαλονίκη για συναυλίες μεγάλων μπαντών του εξωτερικού.

Όπως είναι λογικό, όσοι από εμάς έχουμε ζήσει όλα τα παραπάνω αλλά και οι νεότεροι σε ηλικία που ακολουθούν, νιώθουμε βαριά την μεταλλική κληρονομιά της πόλης μας. Με γνώμονα λοιπόν την αγάπη μας για το hard rock, το heavy metal και τα παρακλάδια τους, λίγους μήνες πριν μια παρέα φίλων και γνωστών τιμώντας αυτή την κληρονομιά, αποφάσισε να ξεκινήσει μια προσπάθεια ένωσης όλων των οπαδών της σκληρής μουσικής στην πόλη κάτω από ένα κοινό φορέα. Εξ’ ου και το όνομα Metal Union το οποίο δε δηλώνει τίποτα διαφορετικό παρά την Μεταλλική Ένωση όλων των hard rock-άδων και μεταλλάδων του Αγρίνιου ανεξαρτήτου ηλικίας και ακουσμάτων.

Η προσπάθεια αυτή ωστόσο δεν γίνεται απρόσωπα. Λίγο ή πολύ οι περισσότεροι άνθρωποι που ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο είδος γνωριζόμασταν από πριν και σε πολλές περιπτώσεις κάναμε και παρέα. Η ίδρυση της λέσχης όμως φέρνει κάτι καινούριο στα μεταλλικά δρώμενα της πόλης. Αρχικός σκοπός της είναι η μετουσίωση της ισχύος εν τη ενώσει. Δέκα ξεχωριστές παρέες σχηματίζουν μια δυνατή βάση για διάφορες πιθανές δραστηριότητες, μια λέσχη όμως που ενώνει αυτές τις παρέες κάνει τις ιδέες πραγματικότητα. Μέσα από κοινή δράση, σκοπός της λέσχης είναι η διοργάνωση δρώμενων που έχουν να κάνουν με την αγαπημένη μας μουσική, είτε αυτό λέγεται συναυλίες, είτε εκδρομές, είτε πάρτυ, είτε απλές μαζώξεις για συζήτηση πάνω στη μουσική και άλλα συναφή θέματα.

Η επισημοποίηση της ύπαρξης της λέσχης μέσω καταστατικού και μελών που αγγίζουν ήδη τριψήφιο αριθμό, δίνει τη δυνατότητα σε όλους μας να βάλουμε την hard rock και heavy metal μουσική στη ζωή μας με ακόμη μεγαλύτερη συχνότητα. Από τη στιγμή όμως που θεωρούμε ότι προάγουμε τη συλλογικότητα, δεδομένο είναι ότι δεν υπάρχει καμία διάκριση ούτε στην ηλικία ούτε στο φύλο όσων θέλουν να γίνουν κομμάτι αυτής της προσπάθειας. Σκοπός μας επομένως δεν είναι να μαζευόμαστε για να ακούμε την αγαπημένη μας μουσική ατομικά αλλά να κοινωνικοποιηθούμε με αυτή την αφορμή, να γνωρίσουμε νέο κόσμο, να κάνουμε νέες παρέες και εν τέλει να εμπλουτίσουμε τις ζωές μας με φρέσκο μεταλλικό αέρα.

Στα ήδη υπάρχοντα μέλη της λέσχης έχουμε την τιμή να μετράμε από επιστήμονες μέχρι απλούς ανθρώπους του μόχθου. Διαφορετικούς ανθρώπους που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην πόλη και όχι μόνο συνδράμοντας στην κοινωνία από το δικό τους μετερίζι, ανθρώπους που πιθανόν να παρατηρεί ο υπόλοιπος κόσμος στο δρόμο αλλά και άλλους που δεν θα μπορούσε ποτέ κανείς να φανταστεί τη μουσική που ακούν. Ανθρώπους από το Αγρίνιο ή το Μεσολόγγι, αλλά και φίλους από την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Ανθρώπους ενωμένους κάτω από τον κοινό σκοπό της διάδοσης αλλά και στήριξης της αγαπημένης μας μουσικής στον τόπο μας!

Η διαφορετική προέλευση των μελών μας όμως δεν αποτελεί αφορμή ώστε να μετατρέψουμε αυτή την κίνηση σε αρένα πολιτικών αντιπαραθέσεων. Όντας άνθρωποι που λόγω εμφάνισης και τρόπου ζωής συχνά έχουμε αντιμετωπίσει κοινωνικό αποκλεισμό και ρατσισμό, θέτουμε τους εαυτούς μας έξω από κάθε ρατσιστική και δυσανεκτική παράμετρο και καθιστούμε τη λέσχη ως ένα χώρο με κοινωνική μεν συνείδηση αλλά έξω από “κόμματα” και “ιδεολογίες”. Σαν προέκταση αυτού, ένας ακόμη θεμιτός στόχος της λέσχης είναι οι κοινωνικές δράσεις όπως αυτές μπορούν να εκφραστούν στις δύσκολες εποχές που ζούμε με σκοπό την ανακούφιση του συνανθρώπου μας χωρίς καμία απολύτως διάκριση.

Με βάση όλα τα παραπάνω καλούμε όλο τον μεταλλικό κόσμο του Αγρινίου, της Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνο να γίνει μέλος της λέσχης, να προσφέρει τις ιδέες του και πιθανώς να τις δει να γίνονται πράξη. Καλούμε όλο τον κόσμο, μικρό και μεγάλο, γυναίκες και άνδρες, εργαζόμενους και άνεργους να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να ισχυροποιήσουν ή ίσως να αναθερμάνουν τη σχέση τους με τη σκληρή μουσική. Προσκαλούμε οποιονδήποτε θέλει να βοηθήσει έστω και αποκλειστικά με τη χρηματική του συνδρομή παρά τη γενικευμένη οικονομική δυσχέρεια να το πράξει. Τελικός στόχος δεν είναι άλλος παρά να φέρουμε κοντά μας και τον τελευταίο οπαδό της σκληρής μουσικής στην περιοχή μας.

Με τιμή

ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ HARD ROCK & HEAVY METAL “METAL UNION”

Πληροφορίες: 6972450936 – Γιώργος
Εγγραφές και συνδρομές: 6949443821 – Μιχάλης και στο cafe Δον Κιχώτης (Δημοτσελίου 11, Αγρίνιο), τηλ: 6948580220 – Βασίλης
Email: metalunion2012@gmail.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.