Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Εξηγήσεις για το έλλειμμα του 2009 θα ζητήσει ο Κουρουμπλής

Εξηγήσεις για το έλλειμμα του 2009 θα ζητήσει ο Κουρουμπλής

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει αύριο η συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής . Σε αυτή έχει κληθεί να παραστεί και ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Aνδρέας Γεωργίου.
Η συνεδρίαση λαμβάνει χώρα την ώρα που άλλα (πρώην πλέον) μέλη της επιτροπής, που εξωθήθηκαν προ ημερών σε παραίτηση, όπως η Ζωή Γεωργαντά βρίσκονται σε έντονη αντιπαράθεση με τον κ.Γεωργίου καταγγέλλοντας μάλιστα πως το έλλειμμα του 2009 τεχνηέντως «φούσκωσε» από τη eurostat σε 15,4% αντί του αρχικώς ανακοινωθέντος 12,5% . Αυτό φυσικά το 3% είναι και η αιτία πολλών από των επώδυνων μέτρων που μας επιβάλλει σήμερα η τρόικα.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του agrinionews.gr, ο μέχρι πρότινος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ και νυν ανεξάρτητος Π.Κουρουμπλής παρακολουθεί στενά το θέμα και φέρεται έντονα προβληματισμένος για το πώς το έλλειμμα του 2009 «τσιμπήθηκε» κατά 3% περίπου. Προφανώς έχει τους λόγους του για αυτό.
Σύμφωνα εξάλλου με τις πληροφορίες του agrinionews.gr o Π.Κουρουμπλής αύριο θα επιμείνει αφενός εκτός του Α.Γεωργίου να κληθούν στην επιτροπή και τα υπόλοιπα παραιτηθέντα στελέχη της 7μελούς επιτροπής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής αλλά και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου που ως υπουργός τότε τα όρισε. Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει να διαβιβασθεί στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και η δικογραφία της διαμάχης του προέδρου της Στατιστικής Υπηρεσίας Α.Γεωργίου με τον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο Νικόλαο Λογοθέτη, από την οποία σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία.
Θυμίζουμε ότι προ ημερών η Ζωή Γεωργαντά δήλωσε πως «το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat. Έπρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας. Σημειωτέον εξάλλου ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Aνδρέας Γεωργίου μέχρι την τοποθέτησή του σε αυτή τη θέση ήταν στέλεχος του ΔΝΤ…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.