Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Εξώδικο των “Aγανακτι σμένων” στους βουλευτές Αιτ/νίας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Στην  αποψινή Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Δημοκρατίας  αποφασίσθηκε η επίδοση από δικαστικό επιμελητή ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ όλων των κομμάτων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και η συμμετοχή των «Αγανακτισμένων» της Πλατείας Δημοκρατίας στην αυριανή γενική απεργία με πραγματοποίηση συγκέντρωσης στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης 15 Ιουνίου 2011 στην Πλατεία Δημοκρατίας.
Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν δυναμικό παρόν στην αυριανή γενική απεργία και στην συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» του Αγρινίου, της οποίας το κεντρικό σύνθημα είναι «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ»
Το πλήρες κείμενο της ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ όλων των κομμάτων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας έχει ως εξής:
«ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης
του Κινήματος

των «Αγανακτισμένων»

του Δήμου Αγρίνιου,
που πραγματοποιήθηκε
στην Πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου
την 14η Ιουνίου του 2011 στις 21:00 μ.μ.
και εκπροσωπείται νόμιμα
από τα υπογράφοντα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής.
ΚΑΤΑ
1.   κ. Θάνου Μωραΐτη κατοίκου Αγρινίου (Σαλάκου 2)
2.   κ. Ανδρέα Μακρυπίδη κατοίκου Αγρινίου (Ι. Σταΐκου 1)
3.   κ. Σοφίας Γιαννακά κατοίκου Αγρινίου (Θέμιδος 1)
4.   κ. Πάνου Κουρουμπλή κατοίκου Αγρινίου (Γρίβα 15)
5.   κ. Μάριου Σαλμά κατοίκου Αγρινίου (Αναστασιάδη 2)
6.   κ. Δημήτρη Σταμάτη κατοίκου Αγρινίου (Παπαστράτου 4)
7.   κ. Κώστα Καραγκούνη κατοίκου Αγρινίου (Ι. Στάικου 2)
8.   κ. Νίκου Μωραΐτη κατοίκου Αγρινίου (Ι. Στάικου 2)
Απάντων Βουλευτών του Νομού Αιτωλοακαρνανίας
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
Κοινοποίηση: Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
————————–
Αξιότιμοι κύριοι,
Έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την ψήφιση από τη Βουλή του περίφημου μνημονίου και εμείς μόλις πριν από λίγους μήνες μάθαμε τι ακριβώς ψηφίστηκε τότε.

Σε γενικές γραμμές μάθαμε ότι με το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση:

  1. Το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι δεσμευμένα και ελέγχονται από τους δανειστές μας.
  2. Κάθε αξιοποίηση εθνικών περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, ακτών, υπόγειων και υποθαλάσσιων πηγών εθνικού πλούτου, αρχαιολογικών χώρων κ.λ.π.), μετοχών, ομολόγων και άλλων αξιογράφων και δικαιωμάτων θα μπορεί να γίνεται εις όφελος του δανείου και επομένως μόνο με συγκατάθεση της Τρόϊκα.
  3. Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί, χωρίς τη συναίνεση των δανειστών της να συνάψει οποιαδήποτε οικονομικού περιεχομένου σύμβαση με τρίτη χώρα ή οργανισμό.
  4. Η μορφή της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα εξαρτάται από την συναίνεση των δανειστών και το προϊόν της αξιοποίησης θα είναι δεσμευμένη περιουσία.
  5. Έχουμε παραιτηθεί «άνευ όρων και αμετακλήτως» από κάθε ένσταση εθνικής κυριαρχίας και από κάθε άλλη ένσταση που περιέχει ως όρο η σύμβαση.
Με όλα αυτά εμείς καταλαβαίνουμε ότι η διακυβέρνηση της χώρας έχει εκχωρηθεί στους δανειστές, οι οποίοι και δύνανται να την μεταβιβάσουν σε τρίτους.

Εσείς κ. Βουλευτές του Νομού της Αιτωλοακαρνανίας έχετε λάβει γνώση όλων των ανωτέρω;

Επειδή θεωρούμε ότι, στις κρίσιμες και ιστορικές τούτες στιγμές, οι Έλληνες Βουλευτές θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και της εντεταλμένης αποστολής των, ως αντιπροσώπων των Ελληνικού Λαού και να ενεργήσουν τοιουτοτρόπως και όχι, ως εκτελεστές αθέμιτων εντολών του κόμματός των ή και ξένων συμφερόντων.
Επειδή από την διάταξη του άρθρου 120 παρ. 2 του Συντάγματος απορρέει ότι, «ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους, που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και την Δημοκρατία, αποτελούν ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

Επειδή ως εκ τούτου, πρέπει να ενεργοποιηθεί η διάταξη του άρθρου 120 παρ. 4 του Συντάγματος, δυνάμει της οποίας «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, οι οποίοι δικαιούνται ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ με κάθε μέσο, εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία». Επειδή εντός των προσεχών ημερών, επίκειται η ψήφιση και νέου επαχθέστερου μνημονίου, σας καθιστούμε υπεύθυνους και υπόλογους έναντι του Ελληνικού Λαού και ενός εκάστου των θιγομένων πολιτών, εάν με την ψήφο, συναίνεση ή την ανοχή σας, ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή, οποιοδήποτε νέο μνημόνιο.

Επειδή ο Ελληνικός Λαός θα αναζητήσει και θα τιμωρήσει τους υπαιτίους μιας κοινωνικής – εθνικής καταστροφής, που μπορεί να αποβεί χειρότερη από αυτήν του 1922, του 1974 ή ακόμη και του 2ου παγκοσμίου πολέμου.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΗΤΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ ΕΝΤΟΝΩΣ για την μέχρι πρότινος αντισυνταγματική και, ως εκ τούτου, προφανώς παράνομη και ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά παντός υπευθύνου,
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ :

1. Θα ζητήσουμε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου, ενώπιον της αρμόδιας Αρχής, για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής, με δόλο οποιουδήποτε βαθμού, ο οποίος υπάρχει, είτε διότι επιδιώκονται ευθέως τα εγκληματικά ανωτέρω αποτελέσματα, είτε προβλέπονται, ως αναγκαία συνέπεια των ανωτέρω πράξεων, είτε, ως ενδεχόμενη συνέπεια αυτών και παρά ταύτα, κάθε υπεύθυνος δεν απέχει από την ενέργειά του αυτή, αποδεχόμενος την παραγωγή των ανωτέρω εγκληματικών αποτελεσμάτων.2.  Θα ζητήσουμε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου, ενώπιον της αρμόδιας Αρχής, για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής, έχει ήδη προκύψει εις βάρος των Ελλήνων Πολιτών.3. Επιφυλασσόμεθα, για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής, με δόλο οποιουδήποτε βαθμού, έχει ήδη προκύψει εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, λόγω της εφαρμογής του πρώτου μνημονίου ή λόγω της εξουσιοδότησης από εσάς, τρίτων προς ψήφισή τους.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ:

Να μην προβείτε στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των συνημμένων μετ’ αυτού εφαρμοστικών νόμων, όπως έχει τεθεί, ως προαπαιτούμενο από το Δ.Ν.Τ., για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης της δανειακής σύμβασης.

Με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται, όπως επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτούς, προς τους οποίους απευθύνεται και ειδικότερα, προς τους Βουλευτές του Ν. Αιτωλοακαρνανίας κ. Θάνο Μωραΐτη κατοίκου Αγρινίου (Σαλάκου 2), κ. Ανδρέα Μακρυπίδη κατοίκου Αγρινίου (Ι. Σταΐκου 1), κ. Σοφίας Γιαννακά κατοίκου Αγρινίου (Θέμιδος 1), κ. Πάνο Κουρουμπλή κατοίκου Αγρινίου (Γρίβα 15), κ. Μάριο Σαλμά κατοίκου Αγρινίου (Αναστασιάδη 2), κ. Δημήτρη Σταμάτη κατοίκου Αγρινίου (Παπαστράτου 4), κ. Κώστα Καραγκούνη κατοίκου Αγρινίου (Ι. Στάικου 2), κ. Νίκο Μωραΐτη κατοίκου Αγρινίου  (Ι. Στάικου 2), καθώς και, όπως η παρούσα κοινοποιηθεί προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, προς γνώση των παραπάνω και για τις νόμιμες συνέπειες.

Αγρίνιο 14.06.2011
Για την Εξωδίκως Προσκαλούσα
Λαϊκή Συνέλευση
του Κινήματος των «Αγανακτισμένων» Πολιτών Αγρινίου
Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής
Καπνιάρης Χρήστος                             Μουτοπούλου Γαρυφαλιά
Καραγιάννης Αντρέας                          Ροζάρια Ρόμπολα
Κοντομέρκου Νάντια                           Τηγανίτας Σωτήρης
Κουμπούρης Περικλής                        Τηλιγάδας Λευτέρης

Κωνσταντή Βάγια

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.