Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2020

Μικροί μαθητές ξεναγήθηκαν στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ (φωτό)

ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

Συγκινητική ήταν η προσέλευση των μαθητών σχολείων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων καθώς επίσης και της Σχολής Νοσηλευτών στο κάλεσμά μας για την εβδομάδα τιμής των ΑμεΑ με αφορμή την 3η Δεκέμβρη ημέρα των ΑμεΑ (από 28-11-2011 – 2-12-2001).

Οργανώθηκε πρόγραμμα ευαισθητοποίησης σχετικά με την αναπηρία, με την προβολή ταινιών μικρού μήκους τις οποίες  μας παρεχώρησε το Emotions Pictures Διεθνές φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για αναπηρία.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ , πληροφορήθηκαν για την άψογη αντιμετώπιση των ΑμεΑ στο Κέντρο μας και οι εντυπώσεις τους ήταν άριστες αφού πήραν πολλά μηνύματα τα οποία αποτύπωσαν γραπτά. Μερικά Αποσπάσματα από αυτά είναι :

 

<<Κατάλαβα πως όλοι έχουμε κάτι το ξεχωριστό κάτι το διαφορετικό, και η διαφορετικότητα αυτή πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό, Είμαστε διαφορετικοί, αλλά και ίσοι»

 

« Τα παιδιά αυτά αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα όπως το εγκεφαλικό , τετραπληγία και πιστεύω πως πρέπει να βοηθάμε τα ΑμεΑ για έχουν ίδια δικαιώματα με εμάς»

 

«Εγώ όταν μεγαλώσω θέλω να βοηθήσω αυτά τα άτομα γιατί είναι σαν και εμάς»

 

‘Το μήνυμα  που πήραμε είναι ότι, σ’ αυτά τα άτομα πρέπει να συμπεριφερόμαστε όπως και στο φίλο μας»

 

«Θα ήθελα με κάποιον τρόπο να τους βοηθήσω»

 

« Αυτό που με εντυπωσίασε από όλους τους ΑμεΑ ήταν η προσπάθειά τους και η μεγάλη τους δύναμη για να γίνουν καλά»

 

« Με την επίσκεψη αυτή έμαθα ότι τα άτομα αυτά έχουν ίδια δικαιώματα μ’ εμάς»

 

Πιστεύουμε ότι έτσι πραγματικά διαμορφώσαμε  όλοι μαζί  ένα κοινωνικό βήμα. Δώσαμε ένα μήνυμα “ Ίση συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι γιατί το ΑμεΑ έχει δικαίωμα να ζει ανθρώπινα και ισότιμα”.

Κάναμε άσκηση κοινωνικού ελέγχου για τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα των ΑμεΑ.

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

ΚΟΛΟΒΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.