Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Επαφές των εκπροσώπων των Αστυνομικών της Ακαρνανίας

χωρίς τίτλο 1

Εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, χθες και προχθές 20 και 21 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας, με την φυσική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και συγκεκριμένα με τον Α/Δ κ. Δημήτριο Κορμπάκη, Διευθυντή γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρυμπλή, καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη .
Επίσης, με τον Υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσουβαλα και τον Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Μιχαιρίνα, στους οποίους παραδόθηκε υπόμνημα θέσεων και προτάσεών των Αστυνομικών.
Πρωταρχικό θέμα συζήτησης, υπήρξε η αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, που περιλαμβάνει την κατάργηση των Αστυνομικών τμημάτων της Αιτωλοακαρνανίας ,οι επερχόμενες τακτικές μεταθέσεις Αστυνομικών προς την Δ.Α Ακαρνανίας και επίσης προβλήματα που σχετίζονται με την υλικοτεχνική υποδομή.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί ανέπτυξαν διεξοδικά τους λόγους για τους οποίους κανένα Αστυνομικό Τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας δεν μπορεί να καταργηθεί με βάση την επερχόμενη αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.
Κατέστησαν εξάλλου σαφές ότι, τόσο η κοινωνία όσο και η Ένωσή Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας αντιτάσσεται σε οποιαδήποτε πρόταση κατάργησης Αστυνομικών Τμημάτων που εδρεύουν στην περιοχή ς.
Η πολιτική ηγεσία ενημέρωσε ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι η αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ, θα λειτουργήσει από την νέα φυσική ηγεσία μετά τις επερχόμενες κρίσεις του μηνός Φεβρουαρίου και θα αρχίσει να υλοποιείται πιλοτικά τους καλοκαιρινούς μήνες του έτους 2016, ιδίως από τα Αστυνομικά τμήματα του Ν. Αττικής.
Όσον αφορά τα Αστυνομικά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας έδειξε ότι κατανοεί και συμμερίζεται σε μεγάλο βαθμό τις διαμαρτυρίες των πολιτών και των τοπικών αρχών για την ύπαρξη του αναγκαίου και πολύτιμου αγαθού της ασφάλειας στην περιοχή μας.
«Συνεπώς, το Υπουργείο θα εξετάσει με την δέουσα προσοχή, ώστε η αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας να μην πλήξει και υποβαθμίσει περισσότερο τον Ν. Αιτωλοακαρνανίας.
Από τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό, ότι τα Αστυνομικά τμήματα του Ν. Αιτωλοακαρνανίας θα τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης από το αρχικό σχέδιο αναδιάρθρωσης που προέβλεπε την καρατόμησής τους. Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, δεν εφησυχάζουμε και θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να δικαιωθούμε», αναφέρεται από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας.

Οι φωτό από τις συναντήσεις του προέδρου της  Ένωσης Δημήτρη Ραυτογιάννη 

χωρίς τίτλο

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.