Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, 2020

Η ΕΟΕΔ κάλυψε υγειονομικά το ΜΤΒ Γαλατά

EOEDΓια 4η συνεχόμενη χρονιά η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης -Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου κάλυψε υγειονομικά τους ποδηλατικούς αγώνες Γαλατάς Mtb & Road RACE 2016,που έγιναν στον Γαλατά Ναυπακτίας το διήμερο 20 & 21 Φεβρουαρίου και θεωρούνται από τους πιο όμορφους αλλά ταυτόχρονα και από τους πιο δύσκολους αγώνες.
Οι διαδρομές ήταν: Αγώνας Mtb – Μεγάλη Διαδρομή (~52.3 χλμ.),Αγώνας Mtb – Μικρή Διαδρομή (~30 χλμ)καθώς και Αγώνας Road (Circuit) η διαδρομή ήταν σε μορφή circuit, 10 στροφών με κάθε στροφή να είναι 10 χλμ.
Οι 12 διασώστες της Ε.Ο.Ε.Δ στους αγώνες ROAD που έγιναν την πρώτη μέρα ήταν σκορπισμένοι σε όλη την απόσταση από τον Γαλατά έως και το Κρυονέρι και ήταν έτοιμοι να επέμβουν αν χρειάζονταν.
Την δεύτερη μέρα κλιμάκιο της Ε.Ο.Ε.Δ με 15 Διασώστες και με πλήρες εξοπλισμό χωρίστηκαν σε 5 υποομάδες και μετέβησαν στα πιο επικίνδυνα και δύσκολα μονοπάτια της διαδρομής όπου θα περνούσαν οι αθλητές των αγώνων ΜΤΒ,και επενέβησαν άψογα για παροχή Α’Βοηθειών όταν αυτό χρειάστηκε.««Ήταν ένα διήμερο γεμάτο δράση, ένταση και ομορφιά καθώς η περιοχή ενδείκνυται για τέτοιου είδους αγώνες. Οι Διασώστες χειρίστηκαν άψογα τους τραυματισμούς που προέκυψαν. Η Ε.Ο.Ε.Δ για άλλη μια φορά έδειξε ότι μπορεί να καλύψει μεγάλα αθλητικά και όχι μόνο γεγονότα, και να είναι από τους καλύτερους πρεσβευτές της Ιεράς Πόλης μας», δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ Διονύσης Τσιρόγλου.

EOED 23a20b8da0-6e11-4803-88d3-d59b69c75a5b

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.