Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Η μεταφορά μαθητών προβληματίζει ΚΤΕΛ και Δημάρχους

Η μεταφορά μαθητών προβληματίζει ΚΤΕΛ και Δημάρχους

Δεν αντέχει άλλο να εργάζεται χωρίς να πληρώνεται και έτσι το υπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας  ίσως εγκαταλείψει (αφού θεωρεί ασύμφορη ) τη μεταφορά των μαθητών για το ερχόμενο σχολικό έτος.

Στο ΚΤΕΛ οι οφειλές ανέρχονται σε  2 εκ. 100 χιλ ευρώ και ο πρόεδρος  του  Γιώργος Καψιαμπέτης εμφανίζεται μάλιστα προβληματισμένος αφού και τα οφειλόμενα να εξοφληθούν, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως θα μπορέσουν οι δήμοι να ολοκληρώσουν τους διαγωνισμούς καθώς – προς το παρόν- σε όλο το νομό μόνο ο δήμος Αγρινίου φαίνεται να προχώρησε τη σχετική διαδικασία.

Οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες είναι ακόμη προβληματισμένοι για τις διαδικασίες που ακολούθησαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος και επισημαίνουν τα προβλήματα που αντιμετώπιζουν κατά τη διενέργεια των διαγωνισμών καθώς και τις δυσκολίες που επιφέρει η εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.

Δυσκολίες όπως η έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης των Δήμων και η επιβάρυνση των Κοινοτικών Αυτοτελών Πόρων για τη μεταφορά μαθητών με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση τους.

Εξάλλου είναι γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι διαγωνισμοί του προηγούμενου έτους απέβησαν άγονοι, λόγω των δυσκολιών που επιφέρει η εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου και είναι διάχυτος ο φόβος ότι η έναρξη του νέου σχολικού έτους θα βρει τους περισσότερους Δήμους ανέτοιμους είτε γιατί θα βγουν οι διαγωνισμοί άγονοι, είτε γιατί δεν θα έχουν τελεσφορήσει όλες οι διαδικασίες, οπότε δεν θα έχουν υπογραφεί οι νέες συμβάσεις.

Μάλιστα για το θέμα αυτό πρόσφατα υπήρξε συνάντηση του Υπουργού ΕσωτερικώνΕυρυπίδη Στυλιανίδη, με τους Γενικούς Γραμματείς και ζήτησε τη συνδρομή τους, προκειμένου να είναι σε επαφή με τους Δήμους για να διερευνηθούν τα προβλήματα και να βρεθούν τρόποι επίλυσής τους, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Δείτε σχετικές δηλώσεις του γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.