Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Η οικονομία στο δήμο πάνω από τα μεγάλα σχέδια

Η οικονομία στο δήμο πάνω από τα μεγάλα σχέδια

oikonomia

Οι συσχετισμοί που προέκυψαν από τις ανακοινώσεις των αντιδημάρχων έχουν αξία πρώτα και κύρια από το μήνυμα που προέκυψε ότι “δεν τους βάζουμε όλους στη μαρμίτα μπροστά” και κυρίως ότι δεν τους βάζουμε για σημαντικό χρονικό διάστημα. Από κει κι έπειτα η “μικρή” θητεία των 20 μηνών(όπως αυτή επιτευχθεί για να γίνει ντρίπλα στο νόμο που ζητά δύο θητείες των δυόμιση ετών) έχει και τις δυσκολίες της.

Παρατηρώ όμως μια υποβάθμιση του σπουδαιότερου στοιχείου που πρέπει να δείχνει μια καλή θητεία. Της οικονομίας. Προσωπικά όποιος κάνει οικονομία και δεν φεσώνει τους πολίτες έχει τον θαυμασμό μου πολύ περισσότερο από το αν έχει ¨οράματα”, ξέρετε από αυτά με τις “εφόδους προς τον ουρανό” που λένε κάποιοι.

Δεν ξέρω πως προέκυψαν έτσι large μερικοί αλλά χαίρομαι το ότι μπήκαν δύο άμισθοι αντιδήμαρχοι ελεύθεροι επαγγελματίες στο σχήμα καθώς και ότι την έμμισθη θέση της ΚΕΔΑ τη γλιτώνουμε με την κ. Παπαγεωργίου που τη χρεώνεται και μας γλιτώνει από ένα έξοδο. Ανάλογη οικονομία περιμένω από τις αρμοδιότητες του νέου Γ.Γ. κ. Τζιώλη που θα παλέψει με τη γραφειοκρατία της πολεοδομίας και με άλλα μυθικά πλάσματα, αλλά με 3 βασικούς τομείς πάνω του θα γλιτώσουμε λεφτά. Αν δεν έχουμε και πολλούς ειδικούς συμβούλους (χωρίς πάντως να αρκεί ο ένας που είχε ο προηγούμενος δήμαρχος) τότε είμαστε σε καλό δρόμο.

Μάλλον δεν έχουν καταλάβει μερικοί ότι ζούμε στη χώρα που το Ελεγκτικό Συνέδριο συγκυβερνά. Σε μια χώρα που τη μία η αποφάσεις του ΣτΕ είναι ευαγγέλιο και την άλλη τις γράφει στα παλιά του τα παπούτσια ένας πρωτοδίκης όπως έγινε προχτές με την ΕΡΤ ή ένας υπουργός όπως γίνεται συστηματικά με τον Αχελώο. Κάθε περιστολή άσκοπων δαπανών μπορεί να μας σώσει από μια νέα κρίση ή ένα “συμβάν”. Μη νομίζουν κάποιοι ότι ήρθε ξανά η εποχή της αστακομακαρονάδας…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.