Δευτέρα, Οκτώβριος 14, 2019

Η παρουσίαση του Μουσικολογικού-Εκκλησιαστικού περιοδικού «Το Ψαλτήρι»

Έχοντας υποδεχθεί εκατοντάδες πιστών και φιλόμουσων το ορεινό χωριό της Καλλιθέας Τριχωνίδας ,την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011,  φιλοξένησε την παρουσίαση του νεοκδοθέντος βιβλίου «Ανθολόγιο Μουσικολογικού – Εκκλησιαστικού περιοδικού ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ» . Σε ένα φυσικό περιβάλλον ευλογημένο από τον Θεό, στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφροσύνης παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ . ΚΟΣΜΑ, του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού, του Αντιδημάρχου κ.Βλ. Σφυρή , Δημοτικών Συμβούλων, Αστυνομικών Αρχών της περιοχής και πλήθους Ιερέων και Ιεροψαλτών, το βιβλίο παρουσίασε ο Ελλογιμότατος Καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Χρήστος Τζούλης.

Πρόκειται για μια συλλογική έκδοση επιλογών από το επί 8 έτη εκδιδόμενο περιοδικό «ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ» που εξέδιδε και διένειμαι  δωρεάν η Ελληνική Μουσικολογική Εταιρία με επικεφαλής τον πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Δημόπουλο και τον Πτυχιούχο Ιεροψάλτη κ. Θεόδωρο Καραπάνο. Το «Ανθολόγιο» που αφιερώνεται «στην Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ και τους Κληρικούς και Ιεροψάλτες του Φαναρίου» προλογίζεται από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ και τον Εκδότη του κ. Θεόδωρο Καραπάνο ενώ θα διανέμεται Δωρεάν.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μέρος της επιστολής που απέστειλε στον εκδότη του Ανθολογίου  ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ «…εκφράζοντες την ευαρέσκειαν ημών δια την συνέχισιν της άχρι τουδε πολυτίμου και σημαντικής προσφοράς της υμετέρας Μουσικολογιότητος  εις την σπουδήν και μελέτην της καθ’ ημάς πατρώας εκκλησιαστικής Μουσικής  δια της εκδόσεως του ανα χείρας Ανθολογίου, απονέμομεν εκθύμως τα πατρικά συγχαρητήρια της ημετέρας Μετριότητος, ευχόμενοι διαπύρως από της Βασιλευούσης πλουσιοπάροχον την ευλογία του υπό των αγγελικών Δυνάμεων δοξαζομένου αενάως  Κυρίου επί την παρούσαν έκδοσιν προς δαψιλή καρποφορίαν αυτής και επιβοήθησιν της ευσχήμονος και κατά τάξιν τελέσεως της Θείας Λατρείας εν τη Εκκλησία…»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.