Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στα «Θεσμοφόρια» στο Μουσείο Ακρόπολης

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στα «Θεσμοφόρια» στο Μουσείο Ακρόπολης

Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ξεκινά σήμερα το τριήμερο εκδηλώσεων για την αναβίωση ενός αρχαίου γυναικείου αγροτικού θεσμού, των «Θεσμοφορίων» στο Μουσείο της Ακρόπολης που διοργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας θα παραβρεθεί σήμερα ώρα 6 το απόγευμα στην τελετή εγκαινίων που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Μουσείου από τον Υπουργό Αθανάσιο Τσαυτάρη, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης Δημήτριος Παντερμαλής, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς και η διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών Δρ. Αικατερίνη Καμηλάκη- Πολυμέρου.

Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία των τοπικών αγροτικών προϊόντων ποιότητας από όλες τις Περιφέρειες, οι οποίες και θα παρουσιάσουν τα «Καλάθια Αγροτικών Προϊόντων» τους που αποτελούνται από αντιπροσωπευτικά τοπικά προϊόντα.

Αύριο Σάββατο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα βρίσκεται στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος.

Ο κ. Αγγελόπουλος αύριο το μεσημέρι θα κάνει εισήγηση στο Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνεται στο πλαίσιο των «Θεσμοφορίων» στο αμφιθέατρο του Μουσείου, με αναφορά κυρίως στο σχεδιασμό της Περιφέρειας για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, τα τοπικά προϊόντα, τις δράσεις και την προσπάθεια σύνδεσης όλων των παραπάνω με τον γαστρονομικό τουρισμό και την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας.

Στη διάρκεια και των τριών ημερών θα υπάρχει έκθεση των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου Ακρόπολης, η οποία θα παραμείνει ανοικτή έως τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής 26 Μαΐου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.