Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Η πλατεία Δημάδη παίρνει την εορταστική της μορφή (φωτό)

Η πλατεία Δημάδη παίρνει την εορταστική της μορφή (φωτό)

Η Δημοτική Αρχή προετοιμάζει πυρετωδώς το χριστουγεννιάτικο Αγρίνιο ενώ και η πλατεία Δημάδη παίρνει σταδιακά την εορταστική της μορφή καθώς στήνεται εκεί το παγοδρόμιο και άλλα κιόσκια που θα παραχωρηθούν για εμπορική χρήση.
φωτογραφία 3 (4) φωτογραφία 3 (3)Όπως είναι γνωστό στα πλαίσια των εορταστικών δρώμενων για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα λειτουργήσει εορταστική αγορά στο χώρο της παλαιάς δημοτικής αγοράς και στην πλατεία Δημάδη, τα περίπτερα της οποίας θα διατεθούν στις τοπικές επιχειρήσεις έναντι μισθώματος. Ο εμπορικός σύλλογος της πόλης έχει ενημερώσει σχετικά τους εμπόρους ενώ έχει θέσει ως αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση τη συμμετοχή τοπικών και μόνο επιχειρήσεων στην εορταστική αγορά της Δημάδη για την οποία επιθυμεί να μην έχει την εικόνα «παζαριού» . Τα περιπτερά θα είναι εννέα γύρω από το παγοδρόμιο και έξι κιόσκια στον στεγασμένο χώρο, μέσα στην παλαιά δημοτική αγορά
Στην παλαιά λαχαναγορά επίσης θα αναπτυχθεί η «Παραμυθούπολη». Θα στεγάζεται στον χώρο της γλυπτοθήκης, που θα την κοσμούν οκτώ αναπαραστάσεις ηρώων από γνωστά και αγαπημένα παραμύθια. Στον χώρο της Παραμυθούπολης θα γίνεται ανάγνωση παραμυθιών από εκπαιδευτικούς της ΚΕΔΑ, ενώ το… παραμύθι θα συνεχίζεται στην ακριβώς απέναντι αίθουσα, εκείνη της έκθεσης του Εικαστικού Εργαστηρίου, όπου θα βρίσκεται το σπιτάκι του Αη Βασίλη και των βοηθών του!
Καθημερινά, από τις 10:00 έως τη 13:00 και το απόγευμα από 18:00 έως 20:00, θα εκτυλίσσεται ένα πρόγραμμα απασχόλησης παιδιών, κατά το οποίο θα διεξάγονται καθημερινά διάφορες δράσεις, υπό την εποπτεία και την επιμέλεια των δομών της ΚΕΔΑ. Τα δρώμενα για τα παιδιά θα είναι δωρεάν, ενώ για την είσοδο στην «Παραμυθούπολη» θα οριστεί εισιτήριο σε χαμηλή τιμή. Το εισιτήριο για το παγοδρόμιο θα είναι περίπου στην ίδια τιμή με πέρυσι ενώ και φέτος θα παραχωρηθούν μερικές χιλιάδες εισιτήρια δωρεάν, για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου.
Σκοπός επίσης της δημοτικής αρχής είναι στο κέντρο της πόλης να υπάρξει ένας ιδιαίτερος στολισμός που θα ξεκινά από το δημαρχείο και θα καταλήγει στη Δημάδη. Στην πλατεία Δημοκρατίας, εκτός από το δέντρο, τη φάτνη και τα διάφορα παιγνίδια για τους μικρούς φίλους, θα λειτουργήσει φέτος και καρουζέλ.
Διερευνάται παράλληλα η δυνατότητα συμμετοχής του κλάδου της εστίασης στα εορταστικά δρώμενα της πόλης. Οι τρόποι θα αποφασιστούν στο Δ.Σ. της Ένωσης.

φωτογραφία 2 (3) φωτογραφία 2 (2) φωτογραφία 1 (5) φωτογραφία 1 (4)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.