Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Θάνος Μωραΐτης: Απαιτείται νέα ηγεσία στην παράταξη

Θάνος Μωραΐτης: Απαιτείται νέα ηγεσία στην παράταξη

unnamedΕκτενές άρθρο με τίτλο «Ένα βήμα μπροστά» ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης. Το άρθρο αφορά στην αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, στην ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς αλλά και συνολικά στην μελλοντική πορεία της παράταξης. Ωστόσο η αναφορά πως «απαιτείται νέα ηγεσία στην παράταξη η οποία να εμπνέει, να ενώνει και να διευρύνει», προκαλεί συζητήσεις στο ΠΑΣΟΚ.

Βασικά σημεία του άρθρου

·         Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Απαιτείται νέα ηγεσία στην παράταξη η οποία να εμπνέει, να ενώνει και να διευρύνει. Να δίνει νέα προοπτική στην συνεργασία των δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς. Να φέρει συνοδοιπόρους τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, τους κοινωνικούς εταίρους.

·         Υπήρξε τρίτη συνεχόμενη ήττα μέσα σε ένα περιβάλλον νικηφόρων αποτελεσμάτων της παράταξης σε  κάλπες κοινωνικών και επιστημονικών φορέων και  θετικής καταγραφής στελεχών στις αυτοδιοικητικές εκλογές 

·         Αντί η ήττα να λειτουργήσει αφυπνιστικά για μια επανεκκίνηση της παράταξης σε όλα τα επίπεδα, βλέπουμε μια απόπειρα εφησυχασμού και μια εκτός τόπου και χρόνου θριαμβολογία.

·         Με πρόθυμους  συμμάχους στα ΜΜΕ χτίζεται καθημερινά η εικόνα ενός όλο και πιο μικρού αλλά (δήθεν) ανθεκτικού ΠΑΣΟΚ.

·         Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ μας ψήφισε γιατί του υποσχεθήκαμε ότι θα τα αλλάξουμε όλα. 

·         Απέτυχε η στρατηγική που υιοθετήθηκε για την εκλογική συσπείρωση των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων. Οι πολίτες αντελήφθησαν ότι δεν υπήρξε καμία σύνθεση των προοδευτικών δυνάμεων από τη βάση και στη βάση προγραμματικών θέσεων και αρχών. Με συμμετοχή κομμάτων, κινήσεων, κοινωνικών εταίρων, όπως θα έπρεπε. Δεν είναι «Ελιά», οι συμφωνίες κορυφής με προσκλήσεις φίλων, κολλητών και γυρολόγων.

·         Δεν ανασυγκροτείς την μεγάλη κεντροαριστερά απλά υποδύοντάς την, στήνοντας μια καρικατούρα.

·         Είναι άλλο η συνένωση-σύνθεση των ιστορικών αλλά και νέων δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς και είναι άλλο η απεγνωσμένη προσπάθεια για διάσωση ρόλων, οφιτσίων και η υποκριτική διαπραγμάτευση της πολιτικής καριέρας ορισμένων.

·         Hανάγκη σύγκρουσης μεταξύ παλιού και νέου είναι εδώ, είναι υπαρκτή. Είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.  Δεν αφορά όμως προκατασκευασμένα ψευτοδιλήμματα περί «πασοκοφρόνων» και «ελαιοφρόνων» ή  περί «νέας και παλιάς φρουράς». Κάποιοι χτίζουν τείχη γιατί δεν έχουν θέσεις.

·         Να δούμε τα πραγματικά διακυβεύματα. Όλα τα υπόλοιπα αφορούν καρέκλες, ρόλους και διάσωση φιλοδοξιών σε σκηνικό παραταξιακής διάλυσης.

·         Τo πραγματικό διακύβευμα είναι να μπορέσει να εκφραστεί το πολιτικό ακροατήριο που δεν βολεύεται με την επιβολή ενός ανιστόρητου δίπολου ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

·         Μονόδρομος να απαιτηθεί η αλλαγή πολιτικής και να υπάρξει πραγματικό προοδευτικό πρόσημο. Όχι απλά να υπάρχει ένα προοδευτικό δεκανίκι σε μια δεξιά κυβέρνηση.

·         Η παράταξη για να υπάρξει ξανά, οφείλει να πορευτεί, με σαφές ιδεολογικό στίγμα, με ένα πραγματικό προοδευτικό σχέδιο για τη μετά μνημόνιο εποχή.

·         Δεν ανασυγκροτείς τον προοδευτικό πόλο χωρίς προοδευτικές θέσεις, με απούσες τις κοινωνικές δυνάμεις που τον εκπροσωπούν.

·         Hπαράταξη μπορεί να προχωρήσει, υπηρετώντας παράλληλα την σταθερότητα της χώρας. Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά, αφήνοντας πίσω παλιούς εσωκομματικούς διαχωρισμούς, διχασμούς και αντιλήψεις

Το πλήρες κείμενο του άρθρου έχει ως εξης:

 

Ένα βήμα μπροστά!

Τις τελευταίες ημέρες, ζούμε ένα πολίτικο θέατρο παραλόγου.

Στις 25 Μάιου υπήρξε μια τρίτη συνεχομένη ήττα, μια νέα εκλογική καθίζηση αλλά και μια  οριακή συγκράτηση δυνάμεων.

Οι συγκρίσεις ποσοστών με όρους «δημοσκοπικής δημοκρατίας» δεν έχουν καμία θέση σε πολιτική συζήτηση και αφορούν μόνο αυτούς που εξ αρχής τις υιοθετούσαν.

Μέσα σε ένα περιβάλλον νικηφόρων αποτελεσμάτων της παράταξης σε  κάλπες κοινωνικών και επιστημονικών φορέων, θετικής καταγραφής στελεχών στις αυτοδιοικητικές εκλογές,  η «Ελιά» δεν κατάφερε να συσπειρώσει.

Είναι ξεκάθαρο ότι απέτυχε η στρατηγική που υιοθετήθηκε για την εκλογική συσπείρωση των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων.

Πολύ απλά, διότι οι πολίτες αντελήφθησαν ότι δεν υπήρξε καμία σύνθεση των προοδευτικών δυνάμεων από τη βάση και στη βάση προγραμματικών θέσεων και αρχών. Με συμμετοχή κομμάτων, κινήσεων, κοινωνικών εταίρων, όπως θα έπρεπε.

Γιατί δεν είναι «Ελιά», οι συμφωνίες κορυφής με προσκλήσεις φίλων, κολλητών και γυρολόγων.

Αντί λοιπόν η ήττα να λειτουργήσει αφυπνιστικά για μια επανεκκίνηση της παράταξης σε όλα τα επίπεδα, βλέπουμε μια απόπειρα εφησυχασμού και μια εκτός τόπου και χρόνου θριαμβολογία.

Με πρόθυμους  συμμάχους στα ΜΜΕ χτίζεται καθημερινά η εικόνα ενός όλο και πιο μικρού αλλά (δήθεν) ανθεκτικού ΠΑΣΟΚ.

Υποβαθμίζεται το γεγονός ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ μας ψήφισε γιατί του υποσχεθήκαμε ότι θα τα αλλάξουμε όλα. 

Την ίδια ώρα, νέα και παλιά στελέχη,  εγκλωβίζονται σε προκατασκευασμένα ψευτοδιλήμματα.

Η παράταξη κινδυνεύει να εισέλθει σε ένα αυτοκαταστροφικό κύκλο εσωστρέφειας αλλά και  απολίτικων, επουσιωδών συγκρούσεων γύρω από ψευτοδιλήμματα τα οποία θα ακυρώσουν οριστικά την όποια προοπτική ανασυγκρότησης.

Γιατί ψευτοδιλήμματα είναι τα περί «πασοκοφρόνων» και «ελαιοφρόνων» ή  τα περί «νέας και παλιάς φρουράς».

 

Τα τείχη που προσπαθούν κάποιοι να χτίσουν αυτές τις ώρες θέλουν να κρύψουν

·         την ανικανότητα συνθέσεων στον χώρο της κεντροαριστεράς

·         την ένδεια θέσεων και την αδυναμία διαμόρφωσης μιας νέας πολιτικής ατζέντας

Η παράταξη για να υπάρξει ξανά όμως, οφείλει να πορευτεί, με σαφές ιδεολογικό στίγμα, με ένα πραγματικό προοδευτικό σχέδιο για τη μετά μνημόνιο εποχή.

Hανάγκη σύγκρουσης μεταξύ παλιού και νέου είναι εδώ, είναι υπαρκτή. Είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε. 

Δεν αφορά όμως στα ψευτοδιλήμματα τα όποια αναδεικνύονται από ένα πινγκ πονγκ διχαστικών δηλώσεων.

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να υποβαθμιστούν ή και να εξαφανιστούν τα πραγματικά διακυβεύματα στην πορεία ανασυγκρότησης της δημοκρατικής παράταξης στη νέα εποχή όπως:

·         το γκρέμισμα ενός πελατειακού κράτους που ακόμα επιβιώνει

·         η σύγκρουση με ένα σύστημα επιχειρηματικής και μιντιακής διαπλοκής το οποίο επιμένει να χειραγωγεί την πολιτική ζωή.

·         η ρήξη με ένα μεταπρατικό και παρασιτικό κεφάλαιο, με παθογένειες που κρατούν καθηλωμένες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου

αλλά και

·         η επανασύνδεση, με νέους όρους, με τις κοινωνικές ομάδες που στηρίζουν μια κεντροαριστερή παράταξη

·         η ανάδειξη ενός σχεδίου προοδευτικών μεταρρυθμίσεων αλλά και μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας που θα τις στηρίξει

·         η ανανέωση ιδεών και προσώπων,  με σεβασμό στην ιστορία της παράταξης, αφήνοντας πίσω λάθη του παρελθόντος

·         η σύνθεση όλων των προοδευτικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας.

Η πορεία του ΠΑΣΟΚ μέχρι στιγμής στη σημερινή κυβερνητική συνεργασία απέδειξε ότι πολλές φορές επικράτησαν τακτικισμοί, που εξέπεμψαν θολά πολιτικά σήματα στην ελληνική κοινωνία.

Με μια προγραμματική συνεργασία ευχολόγιο, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις, που δεν τηρήθηκε καν, βολεύτηκε μια δεξιά που θέλει να υπηρετήσει μόνο τους ιδεολογικούς της στόχους και το πολιτικό της ακροατήριο.

Είναι μονόδρομος να απαιτηθεί η αλλαγή πολιτικής και να υπάρξει πραγματικό προοδευτικό πρόσημο στη διακυβέρνηση και όχι απλά να υπάρχει ένα προοδευτικό δεκανίκι σε μια δεξιά κυβέρνηση.

Αυτά είναι λοιπόν τα πραγματικά διακυβεύματα. Όλα τα υπόλοιπα, απλά, αφορούν καρέκλες, ρόλους και διάσωση φιλοδοξιών σε σκηνικό παραταξιακής διάλυσης.

Είναι διακυβεύματα που μπορεί να υπηρετηθούν μόνο μέσα από μια μεγάλη κεντροαριστερά και σε καμία περίπτωση από μια προσχηματική συνένωση σχημάτων – σφραγίδα και περιφερόμενων παραγοντίσκων – γυρολόγων  της πολιτικής ζωής.

Γιατί πολύ απλά, είναι άλλο η συνένωση-σύνθεση των ιστορικών αλλά και νέων δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς και είναι άλλο η απεγνωσμένη προσπάθεια για διάσωση ρόλων, οφιτσίων και η υποκριτική διαπραγμάτευση της πολιτικής καριέρας ορισμένων.

Δεν ανασυγκροτείς την μεγάλη κεντροαριστερά απλά υποδύοντάς την, στήνοντας μια καρικατούρα.

Δεν ανασυγκροτείς τον προοδευτικό πόλο χωρίς προοδευτικές θέσεις, με απούσες τις κοινωνικές δυνάμεις που τον εκπροσωπούν.

Απαιτούνται πλέον μεγάλες πρωτοβουλίες παραμερίζοντας προσωπικές φιλοδοξίες, εμμονές και αξιώματα.

Απαιτείται  νέο πνεύμα ειλικρινούς συνεργασίας και διάθεσης.

Με ένα ιδρυτικό συνέδριο της παράταξης όπου όλα θα τεθούν από την αρχή. Ένα συνέδριο με ένα ευρύ πολίτικο προσκλητήριο, χωρίς αποκλεισμούς, ακόμα και προς όσους έχουμε διαφωνήσει τα τελευταία χρόνια. Η περιχαράκωση εξυπηρετεί μόνο προσωπικούς εγωισμούς.

Και για να μη κρύβομαι και εγώ – όπως πολλοί αγαπητοί μου σύντροφοι –  απαιτείται νέα ηγεσία στην παράταξη η οποία να εμπνέει, να ενώνει και να διευρύνει.

Να δίνει νέα προοπτική στην συνεργασία των δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς .

Να φέρει συνοδοιπόρους τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, τους κοινωνικούς εταίρους.

Να απευθυνθεί ξανά στη νέα γενιά του τόπου.

Να στηρίξει τις κοινωνικές ομάδες που έπληξε η κρίση.

Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά, αφήνοντας πίσω παλιούς εσωκομματικούς διαχωρισμούς, διχασμούς και αντιλήψεις.

Hπαράταξη μπορεί να προχωρήσει, υπηρετώντας παράλληλα την σταθερότητα της χώρας.

Οι στιγμές είναι ιστορικές, οριακές και είναι αδιανόητο προσωπικές φιλοδοξίες και εμμονές να στέκονται ανάχωμα στο κρίσιμο και πραγματικό διακύβευμα:Να μπορέσει να εκφραστεί το πολιτικό ακροατήριο που δεν βολεύεται με την επιβολή ενός ανιστόρητου δίπολου ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Μέχρι στιγμής όλοι καλούν τους άλλους να κάνουν ένα βήμα πίσω…

Με πολιτική γενναιότητα και συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης ας σταματήσουν οι υποδείξεις και ας κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω.

Για να πάει ένα αποφασιστικό βήμα η δημοκρατική παράταξη μπροστά!

Θέματα που ενδιαφέρουν

18 Σχόλια

 1. ΠΑΝΕ-6

  Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΑ ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΘΕΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΘΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ. ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ.

 2. Tolerate

  Ναι στον Ροδιτισμό! Λευτεριά στη Βόρεια Μύκονο!

 3. Βζντούπ

  Ροδίτη πρόσεξες ότι από κάτω δεν έχει ούτε ένα σχόλιο για τον Σαλμά ή τον Καραγκούνη; Είναι επειδή αδικάνε οι αλήτες τη ΝουΔούλα και στηρίζουν τους Πασόκους. Ουρτ ωρε από δω!

 4. spiros

  Ροδίτη δεν είναι όλοι αργόσχολοι σαν εσένα. Αλλά ξέρω…Θα πεις οτι το ΠΑΣΟΚ φταίει που προκάλεσε την κρίση και κατέληξες να μην έχεις τι άλλο να κάνεις από το να σχολιάζεις στο agrinionews

 5. nektask

  Πρόσεξε σε παρακαλώ δάσκαλε πως χρόνια τώρα όπου υπάρχει θέμα για Μοσχολιό ή Μωραιτη υπάρχει και ο ροδίτης από κάτω να σχολιάζει! Προτείνω την αξιοποιήση του από τη δημοτική αρχή.

 6. Akis Roditis

  Ποσό πάει η τυροπιτα;;;;; κοτουλες ανωνυμες Περαστικα σας…χαχαχα

 7. ΕΞ.ΑΝΔ

  ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ AKIS RODITIS.
  EXEI ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΚΙΟ.
  Ο ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΨΗΦΙΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
  ΟΣΑ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ. ΤΗ…. ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ .

  *ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΓΡ.ΝEWS giati ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΣΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟ ΜΩΡΑΙΤΗ

 8. Γιωργος Κ.

  Τί φοβερός διάλογος…
  Τί επίπεδο…
  Ούτε Αβγανιστάν, σταματείστε κάποιοι για λίγο…
  Κρατηθείτε, δεν πρόκειται να χάσει το Αγρίνιο, άν διαβάσει λιγότερες ανοησίες..

 9. ΠΑΝΕ-6

  ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑΥΤΟΝ, ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ. ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΟΜΩΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΙΛΑΜΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΥΤΥΟΔΙΑΛΥΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΙΚΗ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ.

 10. αλεξης αλεξιου

  Ας βαλετε ανθρώπους που έχουν και κάποια ενσημα.και μετα ας ζητήσετε την ψήφο του λαού.γιατί πολλοί απο εσάς δεν ξέρετε τι σημαίνει εργασία!!!!!

 11. tasernei

  ρε παιδια μια γνωμη πεταξε ο θανος, φαντασου να γιει κι αρχηγος της πασοκοελιας τι εχει να ακουσει και τι θα διαβασει ο αγωνιστης μας!!!!!

 12. Γιωργος Κ.

  Αγαπητποί συμπολίτες, το αχρηστέψατε το site.

 13. ΠΑΝΕ-6

  ΓΙΑΤΙ ΓΙΩΡΓΟ Κ. ΑΧΡΗΣΤΕΨΑΜΕ ΤΟ SITE? ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΛΟΓΟ. ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ. Α ΝΑ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΕΠΙΣΗΣ, ΘΑΝΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ : NAI ΣΕ ΟΛΑ

 14. Σπύρος Ν. Γιαννέλης Αρχοντοχώρι Δήμος Ξηρομέρου

  σφυρίζουν…….αδιάφορα, κάνουν πώς δέν καταλαβαίνουν !!
  πέστε μας επιτέλους ; ποιός θά κυβερνά αυτόν τόν τόπο:
  ο Πρώτος ; ή………..ο δευτεροτέταρτος !!

 15. Γιωργος Κ.

  Αγαπητέ ΠΑΝΕ-6, αν θές την άποψή μου για το Θάνο μπές στο άλλο site να τη δείς γραμμένη. Και να ξέρεις φίλε μου ότι δεν χρωστάω τίποτε σε κανένα, μάλλον αυτοί μου χρωστάνε.
  “Αχρηστέψατε το site” το έγραψα, για το είπεδο του διαλόγου, αν σε ικανοποιεί ο διάλογος όπως γίνεται, δεν υπάρχει πρόβλημα, αποσύρομαι και δεν ξαναενοχλώ κανένα.
  Νάσαι καλά….

 16. ΝΙΚΟΣ

  Μυριστικες ΨΗΤΟ Θανο στον συριζα και αρχισες τα επαναστατικα σου και καλα στο Πασοκ έέέ ….Οταν ομως ψηφιζες τα Μνημονια βουλιαζοντας τα παιδια μας και τα εγγονια μας στα χρεη ( τα δικα σου ειμαι σιγουρος πως οχι ) και τις απολυσεις 75 συμπατριωτων σου καθηγητων με την διαλυση των Επας – Επαλ (ξερεις το σχολειο που τελειωσες και συ ) , φωναζες δυνατα το ΝΑΙ και το επαζες ”Good boy” στον τυφλοποντικα τον Σαμαρα και στο Γουρνομουσχαρο τον Προεδρο σου ……Ψευτοανταρτοσοσιαλιστη να σε χαιρεται το κομμα σου ………………………

 17. ΠΑΝΕ-6

  ΓΙΩΡΓΟ Κ.ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙΣ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ.ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.