Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Θέμα ημερών να έρθουν τα σκουπίδια από την Ηλεία στον ΧΥΤΑ Παλαίρου

Θέμα ημερών να έρθουν τα σκουπίδια από την Ηλεία στον ΧΥΤΑ Παλαίρου

XYTA-PALAIROS1Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για να προχωρήσει η μεταφορά απορριμάτων δήμων της Ηλείας  στον ΧΥΤΑ της Παλαίρου.
Την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου στο Δημαρχείο Βόνιτσας θα συνεδριάσει η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ Παλαίρου με θέματα τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την αποδοχή απορριμμάτων τόσο από το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, όσο και από το Δήμο Πύργου.
Παράλληλα σύμφωνα με όσα αναφέρει το www.patrisnews.com θέμα χρόνου είναι , μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής δημοπρασίας, η μεταφορά των απορριμμάτων από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στον ΧΥΤΑ Παλαίρου . Μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρία «ΠΕΡΜΕ Α.Ε» και πολύ σύντομα – πιθανότατα Δευτέρα ή Τρίτη – να ξεκινήσει η αποκομιδή και σταδιακή απομάκρυνσή τους.
Με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών για την κατακύρωση της απόφασης και την υπογραφή του συμφωνητικού, θα αρχίσει η διαδικασία αποκομιδής. «…οι διαδικασίες αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τη Δευτέρα ή Τρίτη, οπότε είναι πολύ πιθανόν μέχρι τότε να έχει αρχίσει η αποκομιδή και η απόθεσή τους μέσα στα ειδικά κοντέινερ για να ξεκινήσει η μεταφορά τους στο Πάλαιρο», λέει ο κ. Γεωργακόπουλος. Η διαδικασία αποκομιδής θα ξεκινήσει από την Αρχαία Ολυμπία – λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας τουριστών – και τις έδρες των υπολοίπων τριών δημοτικών ενοτήτων και θα συνεχιστεί στα χωριά όπως πραγματοποιείται η γραμμή των δρομολογίων αποκομιδής.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.