Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

“Θα ζητηθούν ευθύνες για την μεταβίβαση στρατοπεδικών εγκαταστάσεων στο ΤΑΙΠΕΔ”

“Θα ζητηθούν ευθύνες για την μεταβίβαση στρατοπεδικών εγκαταστάσεων στο ΤΑΙΠΕΔ”

stratopedaO συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα Άμυνας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Προκύπτει τεράστιο πολιτικό θέμα μετά την παραδοχή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (κατόπιν απάντησης σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ) ότι αγνοούσε την παραχώρηση από το Υπουργείο Οικονομικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο ΤΑΙΠΕΔ προς εκποίηση. Πολύ περισσότερο που κάποιες από τις εγκαταστάσεις βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές.

Αποδεικνύεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών, με εκτελεστικό όργανο το περίφημο ΤΑΙΠΕΔ, λειτουργεί ως (υπερ) κράτος εν κράτει, αγνοώντας επιδεικτικά ακόμη και τις Ένοπλες Δυνάμεις, για την τύχη εν ενεργεία εγκαταστάσεων που παραχωρήθηκαν σ’ αυτές προς εξυπηρέτηση αναγκών της Εθνικής Άμυνας. Δηλώνοντας, μάλιστα, ότι ‘’τα ακίνητα που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ δεν μπορούν να αναμεταβιβαστούν στον προηγούμενο κύριο ή δικαιούχο’’.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι θα κάνει το παν δυνατόν, σε κοινοβουλευτικό ή άλλο πεδίο, προκειμένου να φέρει τους αρμόδιους προ των ευθυνών τους και για ακύρωση της προκλητικής πρόβλεψης για μη αναμεταβίβαση στον προηγούμενο δικαιούχο».

 

ΣΥΡΙΖΑ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.