Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Θα ξεσηκωθούν όσοι έχουν (αλήθεια) δίκιο

Θα ξεσηκωθούν όσοι έχουν (αλήθεια) δίκιο

ftvxeia

Χτες το βράδυ αν άνοιγες το παράθυρο και έπαιρνες τζούρα από το περιβάλλον ένιωθες σαν να βρίσκεσαι σε τσιμινιέρα. Η μυρωδιά του καμένου παντού και ένα κόκκινο από τα φώτα της πόλης νέφος πάνω στον ουρανό. Όλοι όσοι έχουν τζάκι το άναψαν χτες το βράδυ και το σκηνικό ήταν πολύ ρομαντικό αν περνούσες πάνω από την Αερογέφυρα. Κάπως σαν να είσαι στο Λονδίνο στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Επισήμως οι αιτήσεις φέτος για επιδότηση πετρελαίου είναι πενταπλάσιες από πέρυσι. Πολλοί βέβαια θα πάρουν την προκαταβολή και δεν είναι βέβαιο ότι θα βάλουν πετρέλαιο. Σίγουρα θα βάλουν πολλοί περισσότεροι από πέρυσι αν και στη δική μας περιοχή οι παραγγελίες είναι και φέτος χαμηλά για πολλούς ειδικούς λόγους. Αλλά όταν βρουν λεφτά, όχι τώρα, όταν σφίξουν τα κρύα. Και όταν γίνουν μερικά σοβαρά επεισόδια αιθαλομίχλης με τα πρώτα θύματά της.

Στην τηλεόραση από την άλλη παίζουν το νέο ότι θα δίνουν δωρεάν το ρεύμα για τα βράδια με ρύπανση (που θα έχει κρύο δηλαδή!) και θα επιδοτούν, για κάθε τέτοια μέρα, δυο μέρες δωρεάν ρεύματος σε χαμηλά εισοδήματα. Τους λένε ότι αυτό πρέπει να είναι ουσιαστικά 10 το πολύ 12 ευρώ στον λογαριασμό ελάφρυνση… Μύλος!

Γιατί όλα αυτά; Γιατί απλά κανένας δεν θέλει και δεν μπορεί να χτυπήσει το καρτέλ. Τον λόγο που το πετρέλαιο κίνησης στην Ελλάδα έχει 1,35 και στη Γερμανία έχει 70 λεπτά! «Έχουμε την φθηνότερη βενζίνη στην Ευρώπη» λένε χωρίς ντροπή. Ναι, μάστορα έχεις τη φθηνότερη βενζίνη την Ευρώπη αλλά πόσο τοις εκατό των αυτοκινήτων κινείται με βενζίνη και πόσο με πετρέλαιο; Μήπως σε χώρες σαν τη προαναφερόμενη το 75%-80% των αυτοκινήτων είναι με πετρέλαιο, αυτό που εσύ απαγόρευες για χρόνια ολόκληρα, για λόγους που ξέρεις μόνο εσύ και το καρτέλ;

Δεν πιστεύει κανένας τίποτε, πλέον. Βλέπει μια είδηση για κάτι που διορθώνεται και μετά διαβάζει ότι τα διόδια για έναν ανύπαρκτο δρόμο ανεβαίνουν 60%! Τελικά μετά θα μάθει ότι η αύξηση είναι μικρότερη «κατόπιν παρεμβάσεων προς την τρόικα»… Βλέπει αυτό που γίνεται με τον ΟΑΕΕ και τρελαίνεται και οργανώνεται πανευρωπαϊκά για να εξηγήσει ότι δεν μπορεί να του ζητάνε να πάει φυλακή γιατί δεν έχει  να πληρώσει την ασφάλεια! Αλλού απλά θα του έκοβαν την ασφάλεια και θα ήταν και κείνος καλύτερα!

Και δεν  είναι πλέον απελπισμένοι εκείνοι που από ιδεολογία φωνάζουν για να γίνουν όλα κρατικά, για τη «δωρεάν» παιδεία, υγεία, ασφάλιση. Είναι οι “μικροί” που έχουν μια επιχείρηση που θα προτιμούσαν να είναι άνεργοι γιατί τότε δεν θα είχαν έξοδα! Είναι εκείνοι που ξέρουν ότι σε όλο τον κόσμο οι ασφαλιστικές εισφορές κεφαλαιοποιούνται και χρησιμοποιούνται όπως θέλει ο ασφαλισμένος, σε ένα ελεύθερο σύστημα που εδώ το πολεμάνε όλοι, μα όλοι! Γιατί εδώ “κοινωνικό” θεωρείται το υπέρ αμαρτωλών ταμείων που θα μπορούσαν να λειτουργούν με λιγότερα από τα μισά έξοδά τους. Γιατί τους καπελώνουν εκείνοι που δεν ζουν από τη δουλειά τους, οι εραστές του κράτους-πληρωτή και επενδυτή.

Έρχεται η ώρα που θα αντιδράσει αυτός που τόσα χρόνια σιωπά και ακούει και τον κάθε ρεμπεσκέ να τον λέει κοροϊδευτικά «νοικοκύρη». Και τότε θα σου πω αν υπερφορολογείται ο Έλληνας, παραμυθάδες κυβερνώντες και ψευτοαντιδρώντες…

Υ.Γ. Η ΠΑΣΠ Οικονομικού λέει ζήτησε τη παραίτηση Αρβανιτόπουλου. Κάποιοι πέθαναν από τα γέλια. Όσοι ξέρουν καταλαβαίνουν ότι τα παιδιά το εννοούν. Είναι σαν τις ποδοσφαιρικές ομάδες. Πρώτα είσαι με το κλαμπ και την περιοχή σου και μετά με την ομάδα καθαυτή. Πόσο μάλλον αν μπορείς για 2,5 δεκαετίες να είσαι και εξουσία με «κουμάντα» και «γούστα», αλλά να είσαι και στα μπλοκ μπροστά, αλάνι σε Πολυτεχνεία, Νομικές, ΑΣΟΕ και άλλα μετερίζια. Α, ρε και να ήταν κάποιος άλλος στη θέση του Αρβανιτόπουλου, να μην έχει βγει από το ίδιο «ακαδημαϊκό» καλούπι.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.