Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Θεατρική παράσταση και ποντιακό γλέντι στην Αιτωλοακαρνανία (φωτο)

Θεατρική παράσταση και ποντιακό γλέντι στην Αιτωλοακαρνανία (φωτο)

glenti11Ένα… εκρηκτικό αντάμωμα του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί» και του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς» έγινε το τριήμερο από 22-24 Μαΐου 2015 στο Αγρίνιο και στο προσφυγικό χωριό Μπαμπαλιό. Αντάμωμα που περιλάμβανε θεατρική παράσταση, παρουσίαση ποντιακής ενδυμασίας και ποντιακό γλέντι, στην έδρα του νομού αλλά και στο ποντιακό χωριό, ένα από τα τέσσερα προσφυγικά του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

foresies1Το θεατρικό τμήμα του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί» παρουσίασε την παράσταση «Η Έξοδος», βασισμένη σε ιδέα του Σάββα Κυριακίδη και σκηνοθεσία του Γεωργίου Γαλάντη.

Η παράσταση δόθηκε στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου. Συνεργάστηκαν ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς», ο Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί», ο Δήμος Αγρινίου και το Μουσικό Σχολείο.

Μέσα από τις αληθινές μαρτυρίες Ποντίων προσφύγων τα μέλη του θεατρικού τμήματος μετέφεραν τους θεατές στην Τρίπολη του Πόντου, αναπολώντας τη ζωή τους εκεί, βλέποντας μέσα από τα μάτια τους την καθημερινότητα τους.
Ήταν μια ήσυχη και ευχάριστη καθημερινότητα που έμελλε να αλλάξει δραματικά τον Νοέμβριο του 1916. Ακολούθησαν ο ξεριζωμός και η έξοδος, και η ζωή έλαβε τη μορφή μιας ατέρμονης πορείας μακριά από την πατρίδα.

Το πρόγραμμα του τριημέρου είχε επίσης παρουσίαση ποντιακής ενδυμασίας και ποντιακό γλέντι στο προσφυγικό χωριό Μπαμπαλιό. Εκεί όπου αντάμωσαν οι δύο σύλλογοι και οι φίλοι τους και εκτόξευσαν την ποντιακή ψυχή στα ύψη!

Φωτογραφίες παραχώρησαν ευγενικά στο pontos-news.gr μέλη των δύο συλλόγων.

\www.pontos-news.g\

theatriko4 theatriko5  foresies3 glenti1 glenti7 glenti8 glenti12

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.