Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Θεοφάνεια στη Βόνιτσα (φωτό)

Θεοφάνεια στη Βόνιτσα (φωτό)

3 12Στην παραλία της Βόνιτσας συγκεντρώθηκαν το πρωί πολλοί Βονιτσάνοι, αψηφώντας το κρύο για να παρακολουθήσουν τον αγιασμό των υδάτων και τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον Αμβρακικό. Η ρίψη του σταυρού τράβηξε όπως πάντα τα βλέμματα και το ενδιαφέρων όλων αφού πολλοί νεαροί αψήφησαν το κρύο και έκαναν βουτιά στα νερά του λιμανιού.

xiromeronews.blogspot.gr
 Να επισημάνουμε ότι  στις δύο παραπάνω φωτο είναι η εξέδρα του αγιασμού, η οποία ξαναστήθηκε στο κέντρο της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα μετά από μισό αιώνα.       Η εξέδρα αυτή σχεδιάστηκε σε χαρτί από τον αγιογράφο Γαζή, όταν φοιτούσε στην Πίζα της Ιταλίας. Το 1880, στη περίοδο της αγιογραφίας του ναού του Αγίου Σπυρίδωνα, ένας Γερμανός αρχιτέκτονας την κατασκεύασε και ο Γαζής της έθεσε πάνω της τα χρώματα του ευκαλύπτου, χρώματα που είχαν και οι εσωτερικοί  τοίχοι της εκκλησίας.
Στην φωτο είναι η εξέδρα του αγιασμού, η οποία ξαναστήθηκε στο κέντρο της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα μετά από μισό αιώνα.
Η εξέδρα αυτή σχεδιάστηκε σε χαρτί από τον αγιογράφο Γαζή, όταν φοιτούσε στην Πίζα της Ιταλίας. Το 1880, στη περίοδο της αγιογραφίας του ναού του Αγίου Σπυρίδωνα, ένας Γερμανός αρχιτέκτονας την κατασκεύασε και ο Γαζής της έθεσε πάνω της τα χρώματα του ευκαλύπτου, χρώματα που είχαν και οι εσωτερικοί τοίχοι της εκκλησίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.