Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Ιερείς και της Αιτωλοακαρνανίας θύματα σπείρας της Αμαλιάδας

Ιερείς και της Αιτωλοακαρνανίας θύματα σπείρας της Αμαλιάδας

Στα ίχνη της σπείρας που εξαπατούσε ιερείς της εκκλησίας μας, βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες οι άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας. Οι αστυνομικοί περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή,

έδρασαν και συνέλαβαν σήμερα το πρωί έναν 29χρονο από την συνοικία Παπακαυκά Αμαλιάδας, την ώρα που πήγε στην τράπεζα να εισπράξει ποσό που του είχε καταθέσει εξαπατηθείς ιερέας, από τη περιοχή της Θεσπρωτίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται ακόμα τέσσερα άτομα που έχουν δηλώσει μόνιμη κατοικία στην Αμαλιάδα και το Άργος. Οι δράστες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, κατάφερναν να αποσπούν διάφορά ποσά από συνταξιούχους κυρίως ιερείς, από διάφορες περιοχές της χώρας.

Δικογραφίες για αντίστοιχες υποθέσεις εξαπάτησης ιερέων από την ίδια σπείρα έχουν σχηματιστεί στη Λακωνία, τη Μεσσηνία, την Αργολίδα, την Αιτωλοακαρνανία, τη Φθιώτιδα, τη Θεσπρωτία και τον Πύργο.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη στο γκισέ της τράπεζας την ώρα που πήγε να εισπράξει έμβασμα που του έστειλε κατόπιν συνεννόησης με τις Αρχές, ο ιερέας από την περιοχή της Ηγουμενίτσας. Ο δράστης μετά τη σύλληψή του μεταφέρθηκε στην Ηγουμενίτσα για να εξεταστούν λεπτομέρειες της υπόθεσης με το τελευταίο «θύμα» του.

Υπολογίζεται ότι το συνολικό ποσό που έχουν καταφέρει να αποσπάσουν από τα θύματά τους, ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.
ilialive.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.