Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Ιόνια Οδός: Η επανεκκίνηση σκόνταψε στον ανασχηματισμό

Ιόνια Οδός: Η επανεκκίνηση σκόνταψε στον ανασχηματισμό

Το σκοτάδι γύρω από την κατασκευή της Ιόνιας Οδού συνεχίζεται. Ενώ σε Ολυμπία Οδό και Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου οι κατασκευές έχουν ξεκινήσει με αυξανόμενους ρυθμούς στην Ιόνια Οδό δεν συμβαίνει το ίδιο.

Εδώ και 3 μήνες, από τότε που έγινε η φιέστα επανεκκίνησης των έργων στους 4 παγωμένους αυτοκινητόδρομους στην Αιτωλοακαρνανία και την Ήπειρο δεν έχουν δει τις μπουλντόζες να πιάνουν δουλειά ενώ τα εργοτάξια παραμένουν άδεια.

Πάντως όπως και να έχει όλα δείχνουν ότι είμαστε πολύ κοντά στην επανεκκίνηση του σημαντικότερου οδικού άξονα της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου καθώς δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να χαθεί μιας και τα έργα πρέπει να ολοκληρωθούν σε αυτή την προγραμματική περίοδο.

Μπλέξιμο εξακολουθεί να υπάρχει σχετικά με την χάραξη στην Κλόκοβα. Οργή προκαλεί το γεγονός πως ενώ είναι γνωστό πως πρόκειται για το πιο προβληματικό σημείο σε όλο τον οδικό άξονα δεν επιαχύνθηκε ποτέ η διαδικασία για τη  εύρεση λύσης.

Αυτό δυνητικά δημιουργεί την εντύπωση πως τα χιλιόμετρα διέλευσης της Κλόκοβας θα μείνουν πίσω χρονικά ενώ αν ληφθεί η απόφαση για σήραγγα θα ολοκληρωθεί χρόνια μετά την ολοκλήρωση του άξονα καθώς δεν υπάρχουν ούτε μελέτες για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Σε ότι αφορά την χρηματοδότηση των έργων και εδώ υπάρχει “μαύρο” καθώς δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το γίνεται με τις τράπεζες. Με αυτό τον τρόπο ενώ η Ιόνια Οδός παρουσιαζόταν ως η κερδισμένη από τις διαπραγματεύσεις και προβλέπεται ολόκληρη η κατασκευή της, έχει δημιουργηθεί το υπόβαθρο για να αμφισβητείται πλέον το κατά πόσο αυτό είναι και ρεαλιστικό και εφικτό.

Τα σπουδαία πάντως και μετά την Κυβερνητική κρίση θα πρέπει να τα περιμένουμε μετά τον ανασχηματισμό καθώς είμαστε ενόψει αλλαγών σε Υπουργεία και δεν γνωρίζουμε αν το κύμα αλλαγών θα συμπαρασύρει και το κρίσιμο Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών που ομολογουμένως έχει κάνει εδώ και ένα χρόνο τιτάνια προσπάθεια.

ypodomes.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.