Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Καθολικό αίτημα για ίδρυση Λυκείου στη δυτική πλευρά του δήμου Αγρινίου

Καθολικό αίτημα για ίδρυση Λυκείου στη δυτική πλευρά του δήμου Αγρινίου

D57EB8DC717D2E20BC30FCBD56A8979DΚινητοποιούνται οι τοπικές κοινωνίες Στράτου και Νεάπολης μετά  από πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Φωτάκη

Όπως είναι γνωστό στη δυτική πλευρά του δήμου Αγρινίου (πρώην Δήμους Στράτου και Νεάπολης) δεν λειτουργεί Γενικό Λύκειο ώστε να δεχτεί στις τάξεις του τους μαθητές της περιοχής αυτής.
Ένα δεδομένο αρνητικό φυσικά καθώς προκαλεί ενδοδημοτική ανισορροπία στον κρίσιμο τομέα της Παιδείας και επηρεάζει μαθητές και οικογένειες που καλούνται καθημερινά να κάνουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις .
Το τελευταίο διάστημα όμως το θέμα έχει μπει στην ατζέντα των συγκεκριμένων τοπικών κοινωνιών με πρωτοβουλία του Βασίλη Φωτάκη, δημοτικού συμβούλου Αγρινίου με την παράταξη Παπαναστασίου.
Είναι λοιπόν σε εξέλιξη σοβαρές διαδικασίες ώστε το αίτημα ίδρυσης και λειτουργίας τάξεων Λυκείου να τύχει της αρμόζουσας ευρείας υποστήριξης των κοινωνιών και να τεθεί στην αρμόδια σχολική επιτροπή παιδείας του Δήμου Αγρινίου και την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας ώστε με τη σειρά τους να προβούν στη λήψη ανάλογης απόφασης και εν συνεχεία να υποβάλλουν το αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας.
SDGSDGSDG«Μια σχετική απόφασή θα έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για την περιοχή και την μαθητιώσα νεολαία αλλά και στην αποσυμφόρηση της πόλεως του Αγρινίου» υπογραμμίζει ο κ.Φωτάκης θέτοντας το ζήτημα στον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ν.Γκρίζη. Προτείνει μάλιστα ως χώρο στέγασης και εγκατάστασης του υπό ιδρύσεως Λυκείου το κτίριο του πρώην Δήμου Στράτου.
Σύμφωνα με τον κ.Φωτάκη, οι συντονισμένες και άμεσες ενέργειες θα λειτουργήσουν καταλυτικά ώστε ένα αίτημα της περιοχής να πάρει άμεσα το δρόμο της υλοποίησης. Ο δημοτικός σύμβουλος έθεσε το ζήτημα στις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων και στα τοπικά συμβούλια των κοινοτήτων των ενοτήτων Στράτου και Νεάπολης ζητώντας τους να ενημερώσουν και τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.
Ήδη υπάρχουν έξι ομόφωνες αποφάσεις τοπικών συμβουλίων και διαφαίνεται πως το αίτημα αποκτά μια καθολική ισχύ.
Αναμένονται περατείρω εξελίξεις που θα λειτουργήσουν ως μοχλός πίεσης για την υλοποίηση του αιτήματος, της λειτουργίας δηλαδή Λυκείου στη δυτική πλευρά του δήμου Αγρινίου, αποκαθιστώντας έτσι μια αδικία.

EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΟΣ

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.