Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Καιρός για ενηλικίωση…

Καιρός για ενηλικίωση…

βασιλιάς και πιόνι

Καλώς  ήρθες στον πραγματικό κόσμο. Έγινε μια «ρήξη» αλλά δεν ήταν αυτή που ακούγονταν. Έγινε μία που έδειξε ότι δεν ήταν όλοι οι προηγούμενοι δωσίλογοι παρότι κάποιοι λειτουργούσαν μόνο για τις επιδιώξεις τους. Έτσι και τώρα δεν είναι όλοι προσκυνημένοι και συμβιβασμένοι όσοι δεν ανήκουν σε αυτό το 53% εντός του κυβερνώντος κόμματος(του κανονικού, όχι εκείνου που είναι ικανό να ψηφίσει οτιδήποτε αρκεί να πετάει με ελικόπτερα)που θέλουν ακόμα να γίνουν όλα μπάχαλο, όπως λέει με χαρά το iskra.gr.

Δεν σταμάτησε ο κόσμος να γυρίζει επειδή εμείς κάναμε εκλογές. Κάνουν και οι άλλοι εκλογές βλέπεις. Μπορεί αυτοί να μην λένε το «Λαός» όπως το εννοούμε εμείς, αλλά λένε Volks που σημαίνει «άνθρωποι»(από κει βγαίνει και το φολκσβάγκεν…) ή people που επίσης σημαίνει το σύνολο των πολιτών, των ανθρώπων. Εμείς, δηλαδή, μπορεί να θέλουμε να το κάνουμε peoples(!) για να πούμε για τους «λαούς» αλλά η ιδιαιτερότητά μας και σε αυτό χαλάει τη μετάφραση. Με άλλα λόγια-κι επειδή με έχει κατηγορήσει ένας αναγνώστης ότι τα έχω με τον Λαό-εμείς έχουμε μια λέξη που έχει πολιτική φόρτιση και δεν ξέρουμε καν την ετυμολογία της(λέγεται ότι αρχικά σήμαινε κάτι από πηλό που δεν είχε δική του βούληση)ακόμα και για την κοινωνία μας. Αλλά δεν ψηφίζουμε μόνο εμείς. Κι ανακατευόμαστε όλοι με όλους. Και ζητάμε και δανεικά. Πολλά, πάρα πολλά. Κι αν δεν είμαστε της  άποψης να τους γράψουμε όλους και να κάνουμε πολιτιστική επανάσταση αλά Μάο(δεν χρειάζεται να θυμίσω αριθμό που την πλήρωσε εκείνη την original πολιτιστική επανάσταση στα χωράφια επί Τιμονιέρη), καθόμαστε και το συζητάμε. Και διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος γυρίζει και χωρίς εμάς. Έστω κι αν ο Ομπάμα έχει… πανικοβληθεί, όπως είπε ο δικός μας ο υπουργός Υγείας…

Κοινώς έφτασε η εποχή της ενηλικίωσης. Θα λυσσομανάνε κάποιοι που νόμιζαν ότι όλα γίνονται αν έχεις μαζί σου το Λαό, αλλά ο Φίλης είπε ότι αν θέλαμε να ξηλωθεί το Μνημόνιο έπρεπε να κάνουμε μονομερείς ενέργειες. Δεν τις κάναμε γιατί δεν θέλαμε να τις κάνουμε. Μην ξεχνάς ότι έχουμε φτιάξει  εξεταστική για την ένταξη σε Μνημόνιο και το τρέχον… πρόγραμμα ζητήσαμε χτες να παραταθεί μέχρι τον Μάρτη ακόμα και χωρίς λεφτά! Να την αφήσουμε την κυρία Πρόεδρο να το συνεχίζει αλλά σε πρώτη ευκαιρία εσύ να λες ότι είναι ένα θέατρο για να είναι ήρεμη.

Τώρα θα αναμετρηθούν οι λογικές εντός του κυβερνώντος κόμματος(του κανονικού κλπ, κλπ να μην τα ξαναλέμε για το άλλο, το μικρό)και θα φανεί τι θα μείνει. Πάντα θα υπάρχει κάποιος να είναι πιο αγωνιστής από σένα αν πάρεις ειδικά την εξουσία. Θα πρέπει τώρα να δεις αν θα πορευτείς με τις Ραχήλ ή με τους Πανούσηδες, μαζί και τα δύο για πάντα δεν γίνεται… Και οι γιορτές και τα πανηγύρια στην ΕΡΤ δεν είναι για χόρταση, κάποτε θα τελειώσουν ειδικά αν δεν τους πάρεις όλους, που δεν θα τους πάρεις, γιατί λεφτά για προσλήψεις …αλληλέγγυων δεν θα βρεις. Η πραγματικότητα δεν σε περιμένει. Στο νοσοκομείο Χανίων άλλος ένας 26χρονος πήδηξε από ένα μπαλκόνι. Ακόμα ερευνώνται τα αίτια του συμβάντος. Ευτυχώς, πια, δεν βγαίνουν τα πορίσματα επί τόπου.

Αν έζησες με καταλήψεις και αγώνες τώρα το υπουργείο έχει τη δική σου σφραγίδα και είναι το ΠΑΜΕ απέξω και πάλι καλά να λες. Θα μπορούσε να είχε πάει αλλιώς το θέμα δικαστικά και να ήταν κανένας άλλος χειρότερος απ’ έξω…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. antikeimenikos

    Ζωάρα Ελλάδα!

    Λέει ο κάθε βολευτής και υπουργός ό,τι θέλει, στα καλαμπαλίκια τους όλα, τα λεφτά τα έχουν στο εξωτερικό, οι ψεκασμένοι ψηφοφόροι δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν την π… από τη βούρτσα, οι φόροι έρχονται σε κανα δίμηνο οπότε τώρα καλοκαίρι και παραλία αραλίκι, αυτοί που χάλαγαν τον κόσμο βολεύτηκαν σε ΕΡΤ, δημόσιο κτλ., οι νοήμονες την κάνουν για έξω μαζικά και κάνουν από τώρα τα κουμάντα τους και ο πρωθυπουργός τζάμπα μάγκας στο εσωτερικό και Μερκελικότερος των Μερκελιστών στο εξωτερικό.

    Ζωάρα Ελλάδα, τέτοια ζωάρα που μάθανε για τη ζωάρα μας οι μετανάστες και έρχονται μαζικά να λιαστούν στα νησιά των ΣΥΡΙΖΑίων ψηφοφόρων που για να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία ψήφισαν μαζικά πρώτη φορά αριστερό ρεκόρ πτώσης στον τουρισμό και τώρα διαδηλώνουν ενάντια αυτών που έγλειφαν πριν ένα μήνα…

    Και το θέατρο παραλόγου συνεχίζεται από σήμερα και σε 24ωρη μετάδοση από τη νέα ΕΡΤ των αδικοχαμένων αγωνιστών που όταν έπεσε το μαύρο μπέρδεψαν την πόρτα με το παράθυρο και φούνταραν στο κενό αλαλάζοντας “ΈΝΑΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΌΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΌΣ”!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.