Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Και συ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς την ανεργία…

anergia_kypros

Στην Ελλάδα είναι γνωστό από χρόνια ότι οι αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν από τη Δεξιά γιατί δεν έχει την απαραίτητη πίστωση, το credit που λένε στα ελληνικά. Αλλαγές μπορεί να κάνει μόνο η Αριστερά γιατί έχει πολλαπλάσιο χρόνο μέχρι να γεμίσουν τα πεζοδρόμια με διαμαρτυρόμενους. Υπό την έννοια αυτή, ότι και να πιστεύεις, αν είσαι καλοπροαίρετος, αποδέχεσαι αυτή τη βασική ιδιαιτερότητα στην Ελλάδα και ελπίζεις όταν τελειώσουν οι παροχές της δικαίωσης των ψηφοφόρων  να γίνουν σωστά  τα υπόλοιπα. Σάμπως οι προηγούμενοι τα έκαναν καλύτερα; Όποιος παρακολουθεί την μη αντίδραση, έως και την αποδοχή με κεκαλυμμένο ενθουσιασμό  από τα μεγάλα ΜΜΕ(ναι, αυτά τα συστημικά, των εργολάβων)στις πρώτες εξαγγελίες που φέρνουν αναστολή των ιδιωτικοποιήσεων, αλλαγές στη Παιδεία στην… προτεραία κατάσταση, το «μπετονάρισμα» και πάλι στη ΔΕΗ κλπ, πρέπει να έπεσε χτες από το διάστημα στην Ελλάδα για να παραξενεύεται. Ή να είχε φάει το παραμύθι ότι οι ολιγάρχες ήθελαν μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές!

Οι πολλοί έμειναν  στο ποιοι δεν πήραν χαρτοφυλάκιο, στο ντύσιμο των νέων υπουργών, στη Ζωή, τον Μητρόπουλο, τον Νικολόπουλο, στον όρκο,  στην προπαγάνδα αν είναι ευέλικτο ή δυσκίνητο το σχήμα(οι μεν το έβγαλαν με 40 υπουργούς, οι δε μόλις με 13 υπουργούς και 5 υφυπουργούς, «ξεχνώντας» 13 αναπληρωτές που θα κάνουν όλη τη δουλειά)κι αν θα τα βρει ο πολύ εθνοκεντρικός κ. Κοτζιάς με την πολιτική στη μετανάστευση της κ. Χριστοδουλοπούλου που είναι «των κινημάτων». Και στις πρώτες εξαγγελίες Κουράκη, φυσικά,  που είναι τόσο αντισυμβατικός και εναλλακτικός που δεν πρέπει αν ξαναδούμε κατάληψη από μαθητές ή φοιτητές πια. Κι όλο αυτό βέβαια μετά την πολλή ωραία πάσα που φρόντισε να δώσει ο Σαμαράς με την μη αστική συμπεριφορά του, βορά στα αδηφάγα δίκτυα.

Όπως έμειναν οι πολλοί και στην περιοχή μας στην υπουργοποίηση στο Υγείας και Ασφαλίσεων των κ.κ. Κουρουμπλή(έδειξε σήμερα ότι μπορεί να κάνει και πλάκα) και Στρατούλη που-δεν μπορεί-τα ρημάδια τα τοπικά προβλήματα θα τα λύσουν. Ας μη γελιόμαστε, στην Ελλάδα ζούμε, έχει σημασία από που είναι ο υπουργός.

Αλλά καθώς ο πολιτικός χρόνος είναι ακόμα πολύ πυκνός και κάθε μέρα έχει από 30 μεγάλες ειδήσεις από την Αθήνα κάποιος πρέπει να  θυμίσει την προτεραιότητα, γιατί όπως πάμε και μέχρι να συνεννοηθεί το… ευέλικτο σχήμα, θα περάσει πολύς χρόνος μέχρι να γίνει κάτι. Είναι η ανεργία του ιδιωτικού τομέα. Κι επειδή ο κ. Σκουρλέτης τη Δευτέρα είπε το περίφημο «ο ήλιος λάμπει, τα ΑΤΜ έχουν λεφτά και ο κόσμος πάει στις δουλειές του», οφείλουμε να αναρωτηθούμε. Σε ποιες δουλειές πάει; Άνοιξαν οι φάμπρικες;

Κάποιος πρέπει να θυμίσει ότι ο κόσμος είναι άνεργος, δεν έχει δουλειές. Ότι το 1,5 εκατομμύριο είναι εδώ και τώρα που λογικά δεν θα αναλωθούμε με τις…1500 αυτοκτονίες το χρόνο, αυτό το 1,5 εκατομμύριο πρέπει να κοιτάξουμε. Το λέω γιατί πάλι  ΕΡΤ, καθαρίστριες, φύλακες ακούμε και κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ,  λες και θα τα δώσει κανένας όπως είναι σήμερα τα πράγματα.

 

Γ.Σ

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. antikeimenikos

    Αυτό στο τέλος “κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, λες και θα τα δώσει κανένας όπως είναι σήμερα τα πράγματα” δεν το κατάλαβα…

    Αν λέει το λέει ο νόμος θα τα δώσει και ειδικά αν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ με χαρά!

    ΥΓ: Αυτό που ο λαός έριξε το Σαμαρά και ακόμα ασχολούμαστε με το τι έκανε κι αν τα έδωσε δεν το καταλαβαίνω… ΔΕΝ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΠΕΣΕ! Τώρα θα ασχολούμαστε με αυτά που κάνει ο Τσίπρας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.