Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, 2020

Συνηθισμένο το θερινό έργο της πλάκας

παντόφλα

Όλα είναι κανονικά τις δύο εβδομάδες που έμειναν για να βγει το κυρίως καλοκαίρι. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι, πάρκινγκ δεν υπάρχει πουθενά, τα διπλοπαρκαρίσματα στη πόλη(απόδειξη ότι ούτε θέλουμε ούτε μπορούμε να αλλάξουμε), μηχανάκια και τελάρα καλύπτουν θέσεις αυτοκινήτων επανήλθαν ως καβάντζες(απόδειξη ότι η δημοτική αστυνομία μπορεί να  χρειαζόταν τελικά μόνο  ως τροχαία, π.χ. «δημοτική τροχαία»).Οι γιαγιάδες στο δρόμο όσο και να σφίξουν τις τσάντες πάνω τους δεν θα γλιτώσουν το «ψείρισμα» από την παρέα με τα μαύρα και τα χρυσαφιά. Και όλα βαίνουν  καλώς. Η επανάσταση και η ανάπτυξη μόνο αργούν γιατί έχουν προγραμματιστεί αμφότερες για Σεπτέμβρη. Τώρα τι σόι πείνα και εξαθλίωση είναι αυτή που μπορεί να κάνει υπομονή να περάσουν οι θερινές γιορτές για να γίνει εξέγερση ή αλματώδης ανάπτυξη(λέμε τώρα) δεν το καταλαβαίνω. Ή φλέγεσαι τώρα ή είσαι με την παντόφλα στον Κάλαμο.

Πολλή κουβέντα έπεσε, επίσης, τις τελευταίες μέρες για τα μαγαζιά που τα κλείνουν και αυτά τα ρημάδια δε λένε να κλείσουν με τίποτε. Πάει ο αυτοφωράκιας μια βραδιά φυλακή και αυτό ήταν. Και όχι μόνο για εφορίες και αποδείξεις αλλά για θόρυβο και άλλα τινά. Λες και τώρα προέκυψαν όλα αυτά. Κάποιοι πέσαν από τα σύννεφα γιατί πήραν λέει δημόσιους λειτουργούς με τις πέτρες στην Κρήτη…Ας γελάσουμε.

Τα μάτια μας έχουν δει πολλά, ακόμα και φέις κοντρόλ με τις τιμές. Εν μέσω κρίσης δηλαδή να είναι ακριβή μια υπηρεσία για να κοπούν όσοι δεν κάνουν για το χώρο. Που το πρωτοφανές;

Δε νομίζω να προσβάλει κανέναν σωστό μαγαζάτορα που κόβει τις αποδείξεις του και παλεύει τις τιμές η συμπεριφορά του ελέγχου. Κάποιοι δεν θα βάλουν το ταμπελάκι με την μείωση λόγω επαναφοράς του 13% αλλά έχουν ήδη κάνει μειώσεις από πέρυσι και αυτά τα ξέρουν οι πελάτες τους. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δουλεύουν μόνο οι σωστοί. Αντίθετα μπορείς να δεις γεμάτα μαγαζιά και πολλών «μη σωστών», σε σημείο που να μην ξέρεις ποιοι υπερτερούν τελικά. Το σίγουρο είναι πάντως ότι το καραγκιοζιλίκι με τα μαγαζιά που ενώ είχαν παραβάσεις επιβραβεύονταν είτε φοροδιαφεύγοντας είτε παίζοντας μουσική εκεί που δεν δικαιούνταν, δεν προέκυψε τώρα που ο Ρέμος, ο Κιάμος και ο Πλούταρχος έγιναν αντιστασιακοί.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.