Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Κατάληψη από τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου

Κατάληψη από τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου

Οι διοικητικοί Υπάλληλοι στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας αποφάσισαν για χτες και σήμερα κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών. Κι αυτό παρότι δεν θίγονται όπως λένε οι ίδιοι σε πρώτη φάση από την διάταξη που αφορά στους υπαλλήλους των ΟΤΑ. Η κατάληψη έγινε για συμπαράσταση και στην ανακοίνωση αναφέρεται το “να αποτραπεί η αποστολή στοιχείων και καταστάσεων των υπό απόλυση συναδέλφων”.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:  “Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας λαμβάνοντας υπόψην την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Δ.Π.Τ.Ε) αποφάσισε 48ωρη Απεργία-Κατάληψη των γραφείων διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας (13 & 14 Νοεμβρίου 2012) με σκοπό να μείνουν κλειστές οι εν λόγω υπηρεσίες και να αποτραπεί η αποστολή στοιχείων και καταστάσεων των υπό απόλυση συναδέλφων.

Απόφαση μας είναι να εμποδίσουμε με δυναμικό τρόπο τις διαδικασίες εφαρμογής των νέων μέτρων ώστε να μην απολυθεί κανείς  υπάλληλος σε κανένα ίδρυμα, σε καμιά υπηρεσία.

Μολονότι στο πρώτο κύμα διαθεσιμότητας των δημοσίων υπάλληλων κανείς συνάδελφος στο ΠΔΕ δεν θίγετε άμεσα με την παρούσα διάταξη, οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του ΠΔΕ στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους των άλλων φορέων που απειλούνται με διαθεσιμότητα – απόλυση.

Παράλληλα καταθέτουμε την ανησυχία μας και αγωνιζόμαστε ώστε να αποτραπεί η υλοποίηση των μνημονιακών αποφάσεων που συρρικνώνουν την δημόσια – δωρεάν παιδεία με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ και το οποίο απειλεί άμεσα την ύπαρξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.”

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.