Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2020

Κατσιφάρας: “Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς”

«Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς που προσβάλλουν τον πολίτη, πληγώνουν την κοινωνία και κλονίζουν την εμπιστοσύνη στη δημόσια διοίκηση». Αυτό υπογράμμισε σήμερα το πρωί, σε δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με αφορμή εν εξελίξει έρευνα για υπάλληλο που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Κατσιφάρας ο υπάλληλος δεν ανήκει στο δυναμικό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. «Ωστόσο», όπως πρόσθεσε «από την πρώτη στιγμή, από τις πρώτες ενδείξεις που είχαμε, ενημερώσαμε τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή, όπως είχαμε χρέος να κάνουμε και ζητήσαμε σε βάθος έρευνα».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας δεν υπησείλθε σε στοιχεία αναφορικά με την ουσία της υπόθεση καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα, τόνισε όμως ότι «θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα. Η ανοχή μας στη διαφθορά, σε ζητήματα που τραυματίζουν την έννοια της χρηστής διοίκησης και της έντιμης και ευσυνείδητης υπηρεσίας προς τον πολίτη, θα είναι μηδενική».

Στις δηλώσεις του ο κ. Κατσιφάρας υπογράμμισε ότι η αιρετή Περιφέρεια θέτει ψηλά και σε πρώτη προτεραιότητα το αξιακό μέρος στη λειτουργία της διοίκησης και αυτές οι κατευθύνσεις έχουν ρητά δοθεί στους Γενικούς Διευθυντές και Διευθυντές και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.