Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Καπερνάρος, Κικίλιας και Ρεπούση οι βουλευτές που έβγαλαν τα εκατομμύρια στο εξωτερικό

kikilias-660Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση του αναφορικά με τους βουλευτές που εντοπίστηκαν να έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικών υποδεικνύει τους Βασίλη Καπερνάρο (ΑΝΕΛ), Βασίλη Κικίλια (ΝΔ) και Μαρία Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ), καθώς και τις συζύγους των βουλευτών Νίκου Σιφουνάκη και Βασίλη Καπερνάρου.

Αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματος του βουλευτή Α΄Αθηνών της ΝΔ Βασίλη Κικίλια η διαδικασία ελέγχου είναι σε εξέλιξη. Ο κ. Κικίλιας προσκόμισε κατόπιν της σχετικής πρόσκλησης στις 15/4/2013 στην αρμόδια ΔΟΥ Γλυφάδας, πλήρη στοιχεία δικαιολόγησης. Τα στοιχεία αυτά ελέγχονται με την τωρινή διαδικασία.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Με αφορμή δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου σε σχέση με τα εμβάσματα εξωτερικού το ΥΠΟΙΚ ανακοινώνει:

Σε πρώτο έλεγχο με την αρχική λίστα με την οποία είχαν ζητηθεί στοιχεία δικαιολόγησης των εμβασμάτων (24.710 περιπτώσεις) βρέθηκαν 3 βουλευτές και συγκεκριμένα οι κ. κ. Καπερνάρος, Κικίλιας και Ρεπούση καθώς και οι σύζυγοι των βουλευτών Σηφουνάκη και Καπερνάρου.

Οποιαδήποτε άλλα ονόματα έχουν ακουστεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Η ΓΓΔΕ ελέγχει κατά πόσο τα ποσά καλύπτονται από τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων και δεν έχει στοιχεία ή την αρμοδιότητα για έλεγχο πόθεν έσχες. Συνεπώς, και ως προς αυτό το σκέλος, τα δημοσιεύματα είναι ανακριβή.

Η διαδικασία ελέγχου κάποιων εξ αυτών των υποθέσεων είναι σε εξέλιξη και η υπόθεση του κ. Κικίλια είναι στις 531 στοχευμένες υποθέσεις.

Ο κ. Κικίλιας προσκόμισε κατόπιν της σχετικής πρόσκλησης στις 15/4/2013 στην αρμόδια ΔΟΥ Γλυφάδας, πλήρη στοιχεία δικαιολόγησης. Τα στοιχεία αυτά ελέγχονται με την τωρινή διαδικασία.
Η ολοκλήρωση των ελέγχων θα γίνει το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα παρερμηνείας. Υπενθυμίζουμε, όμως, ότι πριν την ολοκλήρωση του ελέγχου είναι λάθος να θεωρηθεί πως υπάρχει παραβατική συμπεριφορά. Προς τούτο, θυμίζουμε ότι στις 44 υποθέσεις που πρόσφατα ελέγχθηκαν μόνο οι 12 (27%) κατέδειξαν αποκρυβέντα εισοδήματα. Η πλειοψηφία, συνεπώς, παρείχε πλήρη δικαιολόγηση των ποσών των εμβασμάτων.

www.iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Κώστας Παπαδόπουλος

    Έχουν να δουν τα μάτια μας το επόμενο διάστημα… Αλήθεια, νομίζουν πως θα τη γλιτώσουν όσοι καταλήστεψαν το κράτος, σ’ οποιοδήποτε κόμμα κι αν ανήκουν? Έχει πέσει τόση δουλειά στους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς και την Εισαγγελέα Διαφθοράς, που δεν τα προλαβαίνουν! Μπορεί ν’ αργήσουν κάποιες υποθέσεις, αλλά ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να ξεχαστούν ή να κουκουλωθούν. Τέρμα αυτά! Όποιος δεν το έχει καταλάβει, κακό του κεφαλιού του! Γι’ αυτό, μην παραξενευτούμε, κυρίως όσοι καταγγέλλουμε, όταν θα βλέπουμε – άρχισαν ήδη – κάποιους να μας “πλησιάζουν”, να μας “παρακαλάνε” κι άλλα τέτοια. Υπάρχουν, δυστυχώς, της “παλιάς κοπής και σχολής” αρκετοί. Δηλαδή να φιλάμε “κατουρημένες ποδιές” για να κάνουμε τη δουλειά μας! Έτσι έμαθαν τόσα χρόνια και οι ίδιοι, φαίνεται. Ήταν του συστήματος… Μη “μασάμε”, λοιπόν! Όλοι θα κριθούμε, πρώτα απ’ όλους, απ’ τα ίδια μας τα παιδιά. ” Τι έκανες στον πόλεμο “, πατέρα??? Αυτό θα μας ρωτούν συνεχώς…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.