Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Κινητοποίηση των Αγροτών αυτή τη Δευτέρα στο Αγρίνιο

Κινητοποίηση των Αγροτών αυτή τη Δευτέρα στο Αγρίνιο

Δυναμική κινητοποίηση οργανώνουν αυτή την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στο Αγρίνιο οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνο, έξω από το Επιμελητήριο με αφορμή τη διεξαγωγή του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μια συνεδρίαση που κεντρικό της θέμα θα είναι το Καλάθι Αγροτικών προϊόντων και στην οποία δεν αποκλείεται να δώσει το παρών ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυης Κώστας Σκανδαλίδης.

 Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Γραμματεία της ΠΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων έχει ως εξής:

” Φτωχοί και μεσαίοι αγρότες,
Με ένα μπαράζ παρεμβάσεων και δηλώσεων η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να πείσει και τους αγρότες ότι τάχα ενδιαφέρεται για το μέλλον τους. Είναι εμπαιγμός η προπαγάνδα της ότι μοιράζει «τσάμπα» γη στους νέους αγρότες τη στιγμή που χιλιάδες στρέμματα είναι ακαλλιέργητα , μη αρδεύσιμα, ενώ και από αυτά που καλλιεργούνται το εισόδημα είναι πενιχρό την ίδια στιγμή που το κόστος παραγωγής και ζωής αυξάνει.
Παρουσιάσει σαν λύση στην καπιταλιστική κρίση και στα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών «τα καλάθια των αγροτικών προϊόντων». Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται οι αποφάσεις των περιφερειακών συμβουλίων.
Κοροϊδεύουν και προκαλούν συνειδητά τους μικρομεσαίους αγρότες. Δεν έχουν στόχο να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών, ούτε να εξαλείψουν τους μεσάζοντες ούτε να εξασφαλίζουν οι λαϊκές οικογένειες φθηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα.

Αυτό που θέλουν είναι η επίσπευση της εφαρμογής της Κ.Α.Π. και της αντιλαϊκής πολιτικής της Ε.Ε.
Έχουν στόχο τη συγκέντρωση της παραγωγής και της γης σε λίγους καπιταλιστές αγρότες, με ταυτόχρονο βίαιο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Στην ουσία παραδίδουν το εμπόριο των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων στους εμποροβιομήχανους, οι οποίοι ήδη κατέχουν μεγάλες αγροτικές εκτάσεις, συσκευαστήρια, εκμεταλλευόμενοι εργάτες και ξεκληρισμένους αγρότες. Ταυτόχρονα με κριτήριο τα κέρδη και την καπιταλιστική αγορά θα βάζουν στο καλάθι συγκεκριμένα προϊόντα εξυπηρετώντας τα συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών που θα παίρνουν τις επιδοτήσεις, ενώ την ίδια ώρα δε θα στηρίζονται άλλα αναγκαία αγροτικά προϊόντα για τη διατροφή του λαού.

Τα συμφέροντά μας και το μέλλον των παιδιών μας είναι αντίθετα με το μονόδρομο την Κ.Α.Π., την Ε.Ε., τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Δυναμώνουμε τις προσπάθειες μας για την ανασυγκρότηση των αγροτικών συλλόγων, συσπειρωνόμαστε στην ΠΑΣΥ και διεκδικούμε αγωνιστικά το δικαίωμά μας να δουλεύουμε στα χωράφια μας και να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μόχθο της δουλειάς μας.

Φτωχοί και μεσαίοι αγρότες, εργάτες, μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι
Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην κινητοποίηση
την Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη και ώρα 4:30 μμ στην είσοδο του Επιμελητηρίου Αγρινίου
όπου θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας με θέμα:
Έγκριση Επιχειρησιακού Σχεδίου «Καλάθι Προϊόντων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»

…άραγε το καλάθι της λαϊκής οικογένειας με τι θα γεμίζει;….

Οι αγώνες θα έχουν προοπτική όταν ο στόχος θα είναι η κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων και επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί με ριζικές αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας και οικονομίας, που είναι οι ώριμες και αναγκαίες με έναν άλλο τρόπο παραγωγής που θα εξασφαλίζεται:
• Κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα.
• Κατάργηση της καπιταλιστικής αγροτικής εκμετάλλευσης.
• Συνεταιριστικοποίηση της Αγροτικής .
• Δημιουργία κρατικού φορέα συγκέντρωσης και εμπορίου των αγροτικών προϊόντων.”

Η γραμματεία της ΠΑΣΥ Αιτ/νιας–Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.