Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις στο Μεσολόγγι για τη ΔΕΗ

Κινητοποιήσεις στο Μεσολόγγι για τη ΔΕΗ

δημαρχειοΣυνεδρίαση Διαπαραταξιακής Επιτροπής

Συνεδρίασε σήμερα στο Γραφείο του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Ν. Καραπάνου, η Διαπαραταξιακή Επιτροπή για το θέμα της ΔΕΗ, λαμβάνοντας τις παρακάτω αποφάσεις:

«Σε υλοποίηση της 243/2015 ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίσθηκε σειρά ενεργειών σε θεσμικό και νομικό πλαίσιο, καθώς και επίπεδο κοινωνικών κινητοποιήσεων, δεδομένου ότι την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 προγραμματίσθηκε από τη ΔΕΗ νέα 6ωρη διακοπή ρεύματος με ότι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία, την ασφάλεια των πολιτών, το περιβάλλον και την τοπική οικονομία.
Οι ενέργειες που έχουν αποφασισθεί αφορούν:
1) Παρέμβαση στους αρμόδιους υπουργούς (Υπουργό και αναπληρωτή), τον Πρόεδρο της ΔΕΗ και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του νομού.
2) Κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου
3) Συμβολική κατάληψη την Δευτέρα 5-10-2015 και ώρα 9.00 π.μ. στα γραφεία του Υποκαταστήματος της ΔΕΗ με την συμμετοχή δημοτών και για χρονικό διάστημα μιας ώρας.
4) Ενημέρωση των θεσμικών φορέων της πόλης προς επίρρωση των προσπαθειών
5) Κατάθεση από τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής Ψηφίσματος – Πρότασης στον Διευθυντή του Υποκαταστήματος με σκοπό την διαβίβασή του αρμοδίως».

Για το ζήτημα σε ανακοίνωση τους οι σύμβουλοι του συνδυασμού «Αλλαγή Πορείας», κκ. Κατσούλης Παναγιώτης και Καρατσόλης Παντελής αναφέρουν:

Ο εκβιασμός της ΔΕΗ δεν πρέπει να περάσει

Το νερό είναι αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό

Εδώ και 2,5 χρόνια περίπου, είμαστε όλοι μας ως τοπική κοινωνία υπό το κράτος των εκβιαστικών απειλών της ΔΕΗ διακοπής της υδροδότησης στο δήμο μας, εξαιτίας χρέους της ΔΕΥΑΜ προς αυτή.

Χρέος που σε μεγάλο βαθμό κληροδοτήθηκε από την πρώην ΔΕΥΑ Οινιάδων και το οποίο παρ’ όλο που έχει αντλήσει το τεράστιο ποσό του 1.038.406,86 € κατά την τελευταία διετία 2013 -2015 από τα ταμεία της ΔΕΥΑΜ – ήτοι από τις τσέπες όλων ημών των καταναλωτών – αυξάνεται τοκιζόμενο και σήμερα φθάνει τα 2,8 εκατ. €.

Το ζήτημα θα μπορούσε να είχε λυθεί πριν από δυο χρόνια, αν εκφράζονταν πολιτική βούληση από την τότε κυβέρνηση, με την ένταξη της τότε μικρότερης οφειλής της ΔΕΥΑΜ στη ρύθμιση των ληξιπροθέσμων οφειλών, όπως έγινε με μέρος των χρεών του δήμου αλλά και του ΧΥΤΑ. Δεν εκφράστηκε αυτή η πολιτική βούληση τότε, αλλά είναι κατεπείγουσα αναγκαιότητα να εκφραστεί σήμερα. Η παροχή υγιεινού νερού σε όλους τους κατοίκους του δήμου είναι αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό και ελπίζουμε η νέα κυβέρνηση, οι βουλευτές του Νομού και ο συντοπίτης μας νέος Υπουργός Εσωτερικών να επιδείξουν την ευαισθησία που απαιτείται άμεσα.

Προς το παρόν πρέπει να παγώσει κάθε διαδικασία διακοπής του ρεύματος προς τη ΔΕΥΑΜ, όπως αυτή που προγραμματίζεται για την επόμενη Δευτέρα, 6ωρης διάρκειας. Η εφαρμογή της σε συνδυασμό με την αντίστοιχη διακοπή ρεύματος προς το ΤΟΕΒ Νεοχωρίου, θα θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και τη γενικότερη ασφάλεια της περιοχής μας, ιδίως δε αν υπάρξουν νεροποντές.

Είμαστε σύμφωνοι και αλληλέγγυοι με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της σημερινής διαπαραταξιακής επιτροπής, καλούμε δε και εμείς από την πλευρά μας όλους τους εκπροσώπους των φορέων και τους δημότες στην κινητοποίηση της Δευτέρας, στις 9πμ, στα γραφεία της ΔΕΗ στην πόλης μας.

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. jimy

    5.800.000 € χρωστάνε οι καταναλωτές στη ΔΕΥΑΜ. Οι αρμόδιοι δεν φροντίσανε να μαζέψουν αυτά τα λεφτά για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και τώρα εξοργίζονται με τη ΔΕΗ και θέλουν να τα πληρώσουν κάποιοι άλλοι τα χρέη τους, δηλαδή το κράτος δηλαδή οι έλληνες φορολογούμενοι. Εγώ ξέρω ότι αν δεν πληρώσω το ρέυμα ή το νερό τον άλλο μήνα θα μου το κόψουν εσείς τι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.