Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

ΚΚΕ: Ο αγώνας θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές

ΚΚΕ: Ο αγώνας θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές

Το ψηφοδέλτιο και τις βασικές κομματικές κατευθύνσεις ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου παρουσίασαν σήμερα, από κοινού, οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, στα γραφεία του κόμματος στην πλατεία Δημοκρατίας.

Την παρουσίαση του ψηφοδελτίου και των βασικών θέσεων έκανε η κ. Πένυ Τριάντη, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ, που τόνισε: «Το ΚΚΕ θέλει να καταφέρει, ως η μόνη αξιόπιστη φωνή ενάντια σε όσα συμβαίνουν γύρω μας, ένα καίριο πλήγμα στην αστική τάξη. Ο λαός πρέπει να σηκώσει ανάστημα και να δυσκολέψει όσο είναι δυνατόν περισσότερο το να βγει κυβέρνηση την επομένη των εκλογών. Η επομένη των εκλογών πρέπει να βρει το λαό στο δρόμο και η εργατική τάξη δεν πρέπει να κάνει πειράματα, αλλά να στηρίξει τους υποψηφίους του ΚΚΕ που έχουν αποδείξει ότι ήταν μπροστά σε όλους τους αγώνες. Αυτό που εμείς περιμένουμε είναι η συντριβή των κομμάτων του δικομματισμού αλλά και όσων πιστεύουν ότι το μέλλον της χώρας είναι στην Ευρώπη των μονοπωλίων».

Η κ. Τριάντη απάντησε στη συνέχει και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ξεκαθαρίζοντας ότι οι συνεργασίες που έχουν ζητηθεί ειδικά από το ΖΥΡΙΖΑ είναι αποτέλεσμα καιροσκοπισμού και ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμιά συνεργασία στα πλαίσια της Ε.Ε. Παράλληλα για τις επιδιώξεις του κόμματος επανέλαβε ότι το ΚΚΕ επιθυμεί την πιο ανίσχυρη κυβέρνηση μετεκλογικά, με δυνατό το ίδιο και ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα ο στόχος θα είναι πάλι η τελική ανατροπή του συστήματος, ακόμη και αν προκύψει μια ισχυρή κυβέρνηση.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο σημερινός βουλευτής του κόμματος κ. Ν.Μωραΐτης που επεσήμανε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στο νομό ξέρουν ότι δεν υπήρξε αγώνας που να μην συμμετείχαν οι κομμουνιστές όλα τα προηγούμενα χρόνια και ότι αυτός είναι ο λόγος που το ΚΚΕ δέχεται τέτοια λυσσαλέα επίθεση από παντού, ενώ έκανε λόγο και για πρόγραμμα που θα παρουσιάσει το κόμμα για το νομό «εκτός των επιταγών της Ε.Ε.» όπως ανέφερε.

Τέλος, το λόγο πήραν η κ. Αλεξάνδρα Λαμπροκωστοπούλου, Γραμματέας του Ν.Σ. Αιτ/νίας της ΚΝΕ, που ζήτησε από τους νέους να «φοβίσουν», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, όσους κυβερνούν, με μια ψήφο «κόκκινη και ανυπότακτη», καθώς και η Γεωργία Μυλωνά Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων Μουσικών Σχολείων, που θύμισε ότι η πολιτική που αντιστρατεύεται το ΚΚΕ, έχει παιδιά ακόμη χωρίς βιβλία που πρόκειται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις, όπως και παιδιά που υποσιτίζονται.

Στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ περιλαμβάνονται οι:

 

Δήμας Δημήτριος του Ιωάννη, 28.Εμποροϋπάλληλος, δημ. Σύμβουλος Αγρινίου

 

Καλτσούλας Σπυρίδων του Κων/νου, 29. Γιατρός

 

Κατσιγιάννης Μιχάλης του Ορφέα, 49. Μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου πρόεδρος του σωματείου «Ένωση Οικοδόμων»

 

Κοτοπούλης Σπυρίδων του Ιωάννη, 33. Αγρότης πρόεδρος της Ο.Α.Σ Αιτ/νίας

 

Κωνσταντακοπούλου Ειρήνη του Φωτίου, 55. Συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

 

Λαμπροκωστοπούλου Αλεξάνδρα του Ιωάννη, 28. Ιδ. Υπάλληλος Γραμματέας του Ν.Σ. της ΚΝΕ στο νομό.

 

Μυλωνά Γεωργία του Παναγιώτη, 49.Οδοντίατρος, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων.

 

Μωραΐτης Νικόλαος του Επαμεινώνδα, 55. Αγρότης μέλος της γραμματείας της ΠΑΣΥ, βουλευτής.

 

Νικάκης Βασίλειος του Ελευθερίου, 59. ΕΒΕ, δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου, πρώην διεθνής διαιτητής, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου.

 

Νικολόπουλος Παναγιώτης, 51. Νοσηλευτής, μέλος του Δ.Σ. εργαζομένων στο νος/μείο Μεσολογγίου.

 

Ντουντούμη Μαρία του Χρήστου, 36. Φυσικός, μέλος της ΕΠ Β/Δ Ελλάδας του ΚΚΕ.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.