Τετάρτη, Οκτώβριος 23, 2019

Πεσμένο πεύκο και…προβληματισμός στον παλαιό Άγιο Χριστόφορο

2 Ο οδός Γούναρη του Αγρινίου παραμένει κλειστή τις πρωινές ώρες σήμερα Παρασκευή, από το σημείο όπου βρίσκεται το νέο κτίριο του 7ου δημοτικού σχολείου, καθώς στον περίβολο του Ιερού Ναού (παλαιού) Αγίου Χριστοφόρου έπεσε χθες βράδυ ένα πεύκο.
Το ευτύχημα είναι πως δεν κινδύνεψε κανείς , το μεγάλο δένδρο δεν έπεσε στο οδόστρωμα, ωστόσο ο δρόμος έχει κλείσει προληπτικά λόγω των εργασιών κοπής του πεύκου που ενεργούνται από την Πυροσβεστική και την αρμόδια υπηρεσία του δήμου.
Ωστόσο διάχυτος είναι ο προβληματισμός στους κατοίκους της περιοχής που υποστηρίζουν πως ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι από γηρασμένα δένδρα. Ενορίτες μάλιστα , επικοινωνώντας με το agrinionews.gr , σημείωσαν το «ευτύχημα που το συμβάν δεν έγινε Κυριακή πρωί ή κάποια ώρα αιχμής» και οργισμένα υποστήριξαν πως υπάρχουν δένδρα επικίνδυνα  για πτώση.
Αν και στο παρελθόν έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις για την κοπή δένδρων,  τo βέβαιο είναι πως το θέμα πρέπει να απασχολήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες (δήμου, δασαρχείου) με πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια των πολιτών.
Ο Δήμαρχος Aγρινίου Γ.Παπαναστασίου πάντως μετέβη στο σημείο όπου και συνομίλησε με κατοίκους και τον εφημέριο του Ιερού Ναού προκειμένου οι υπηρεσίες του δήμου να συνδράμουν όπου και αν χρειαστεί και σε περιπτώσεις που θεωρούνται από τη δασική υπηρεσία ως υψηλής επικινδυνότητας και είναι απαραίτητες και αναγκαίες προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια.

1

3

1 2

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.