Κυριακή, Σεπτέμβριος 15, 2019

Κοινή κάθοδος σε αυτές τις εκλογές; Χώρος για τρίτους…

laikismos

Να το προσέξουν εκεί στο Θέρμο- και όπου αλλού υπάρχουν ανάλογες πρωτοβουλίες, αφορμή είναι η συγκεκριμένη που έχει και τις ιδιαιτερότητές της- το ζήτημα της κοινής καθόδου δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης. Ισχύει δηλαδή ότι και στο γενικότερο πολιτικό σκηνικό. Όπου θα υπάρξουν συμπράξεις, ειδικά των παραδοσιακών πολιτικών δυνάμεων που έχουν και τα πολλά κρίματα στο λαιμό τους, θα υπάρξει και χώρος για ψήφο αντίδρασης και διαμαρτυρίας, άρα ενίσχυσης κάποιου ανεξάρτητου ή τρίτου που σκέφτεται να πολιτευτεί.

Βέβαια καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε ότι ανεξάρτητος από ανεξάρτητο έχει διαφορά. Άλλο να είσαι άφθαρτος, να έχεις κάνει κάτι στη ζωή σου και να μην έχεις νταραβεριστεί με την εξουσία στο παρελθόν και άλλα μια μέρα να σηκωθείς και να δεις το φως το αληθινό.

Τη σήμερον ημέρα, όμως, αρκεί να βγεις απέναντι σε κόμματα και δομές που έχουν δοκιμαστεί για να γίνεις λαϊκός ήρωας. Αν μάλιστα το έχεις και λίγο το εθνολαϊκό λέγειν(της «πλατείας», όπως λέγεται…) και μπορείς να καταλάβεις τους καημούς του ηρωικού λαού είναι βέβαιο ότι θα κερδίσεις. Εδώ ακούς το μανιφέστο Ξηρού και νομίζεις ότι ακούς κάποιον υπερ-πατριώτη.

Αυτός είναι ο λόγος που τα…πολύ δοκιμασμένα κόμματα- και ειδικά η ΝΔ- σκέφτονται να μη δώσει καν χρίσματα. Άτρωτοι από το φαινόμενο δεν είναι ούτε καν άνθρωποι καλών προθέσεων, ακόμα και  προερχόμενοι από χώρους όπως η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση ή η «χλιαρή» κεντροαριστερά, πόσο μάλλον όσοι έχουν ήδη δοκιμαστεί.

Ο κόσμος στο καφενείο θέλει να εκφραστεί, να κράξει και να ξεχάσει το ότι ψήφιζε σαν πρόβατο επί δεκαετίες. Δεν έχει σημασία ο «ανεξάρτητος»(τα εισαγωγικά γιατί όλοι έχουν καταβολές, ειδικά αν υπηρέτησαν σε δημόσιες θέσεις)πόσο τέτοιος είναι. Αρκεί να δείχνει. Και να τα λέει ωραία και «αντιστασιακά».

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.