Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Κομμάτι μετεωρίτη έπεσε στα Καλύβια;

Κομμάτι μετεωρίτη έπεσε στα Καλύβια;

unnamed

Aυτό υποστηρίζουν κάτοικοι του χωριού

Θραύσματα από κομμάτι του μετεωρίτη που διέσχισε τον ουρανό της δυτικής Ελλάδας το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης, έπεσαν σε κεντρικό σημείο των Καλυβίων, υποστηρίζουν κάτοικοι του χωριού

Σύμφωνα με αναφορές αυτοπτών μαρτύρων της περιοχής, εθεάθη το φαινόμενο με την φωτεινή πύρινη μάζα να περνά ταχύτατα στον ουρανό, ενώ κατά τις 21.30-21.40 το βράδυ, οι κάτοικοι που διαμένουν πίσω από το δημοτικό κατάστημα της κοινότητας Καλυβίων, δίπλα στην πλατεία, άκουσαν δυνατό θόρυβο και βγήκαν από τα σπίτια τους για να δουν τι είχε συμβεί… Αυτό που περιέγραψαν ήταν ότι, σε διπλανό ακάλυπτο χώρο υπήρχαν αρκετά μικρά θραύσματα, μαύρου χρώματος, τα οποία έμοιαζαν όπως τα κάρβουνα, αλλά είχαν μεγαλύτερο βάρος και άλλη υφή. Κανένας, σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους, δεν είχε καθαρίσει ή πετάξει τις προηγούμενες μέρες κάποιο τζάκι  οπότε συμπεραίνουν ότι τα θραύσματα προήλθαν από τον…ουρανό!

Το μεγάλο φωτεινό αντικείμενο, σύμφωνα με τους ειδικούς, ήταν μετεωρίτης που έπεσε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλονιάς. Το γεγονός ότι έπεσε στη θάλασσα, σύμφωνα με τους επιστήμονες βοήθησε στο να μην υπάρξουν καταστροφές. Αναμένουμε τις επόμενες ημέρες λοιπόν τους ειδικούς να συλλέξουν και να μελετήσουν τα θραύσματα, για να διαπιστώσουμε αν είναι «άνθραξ…ο θησαυρός!».

www.kalyvia.gr

2

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.