Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Κομματικός ή πολυσυλλεκτικός;

xeirapsia

H Περιφέρεια, τελικά, είναι εκείνος ο θεσμός που θεωρώ ότι με κοροϊδεύει περισσότερο από όλους. Ο κ. Κατσιφάρας άφησε πρόσφατα να εννοηθεί ότι δεν έχει καμιά στήριξη από το ΠΑΣΟΚ! Σαν το ανέκδοτο με το γρύλο δηλαδή κάπως…Αν χρειαστεί μπορώ-σου λέει-να ανασύρω και μερικές δηλώσεις από το ’12 που έλεγα ότι πρέπει να αλλάξουμε ηγεσία αλλά πριν λίγες μέρες γινόταν χαμός με το να είναι «καθαρό» το πεδίο.

Μόνο που όταν είσαι Περιφερειάρχης έρχεσαι σε επαφή-ακόμα κι αν δεν το θες ιδιαίτερα-με ανθρώπους που θέλουν να λύσουν κάποια τοπικά προβλήματα και ξέρουν πως πολιτεύεσαι, όπως ξέρουν και τι σόι πράγμα είναι αυτή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αλλά το αστείο είναι όχι να αποφασίζεις ότι δεν θες στήριξη από κάποιο κόμμα. Το αστείο είναι να νομίζεις ότι ο κόσμος δεν έχει εικόνα.

Πριν λίγες μέρες είχε βγει ο κ. Ζαφειρόπουλος και είχε πει ότι αυτός είναι ανεξάρτητος γιατί ο Σώκος στηρίζεται από τη ΔΗΜΑΡ και ο Κατσιφάρας από το ΠΑΣΟΚ! Βουλευτής, πρώην υπουργός και φίλος του Βενιζέλου, ενώ  πριν λίγο καιρό είχε πει ότι οι άλλοι είναι αντάρτες κι όχι αυτός! Να μην ξεχνάμε και τη  δήλωση «μη στήριξης» από το ΠΑΣΟΚ, από τον ίδιο το Βενιζέλο, ποιος ξέρει για να παίξει μόνος του μπάλα ποιος…

Θα μου πεις, θα γινόταν όλα αυτά αν πήγαινε καλά σήμερα το ΠΑΣΟΚ δημοσκοπικά; Το ποιος έχει πολιτευτεί ως στενά κομματικός και ποιος με πολυσυλλεκτικό τρόπο όλοι το ξέρουν. Μερικές φορές μπορείς να έχεις χρόνια ολόκληρα θητείας σε ένα κόμμα και να μπορείς να μιλάς με όλους (και να συνεργάζεσαι εκλογικά επίσης), ενώ αντίθετα να έχεις χρόνια ολόκληρα που να το παίζεις διαλλακτικός και να σε λένε κομματόσκυλο μέχρι αποσυρθείς. Ειδικά, δε, στην αυτοδιοίκηση και ειδικότερα στην Περιφέρεια που έχεις να συνθέσεις και διαφορετικούς τόπους.

Υ.Γ. Τώρα που μάλλον θα ξαναπάνε όλοι για δουλειά στην κρατική τηλεόραση ξανά, όμορφα κι ωραία, κι αρχίσαμε να πληρώνουμε και πάλι, δεν έχει μόνο η μπάλα το προνόμιο να σε κάνει να θυμάσαι σχεδόν χαιρέκακα την εποχή του μαύρου. Μάθαμε ότι στη ΔΤ λένε στους υποψήφιους ότι για προβολή στις αυτοδιοικητικές εκλογές προηγούνται οι κομματικοί! Όταν τελειώσουν αυτοί θα πάρουν σειρά και όσοι κατεβαίνουν χωρίς επίσημες στηρίξεις! Καλό; Προπάντων κρατικό…

 

Γ.Σ.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.