Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Κορυφώνεται ο εορτασμός του Πολιούχου του Αγρινίου Μεγαλομάρτυρα Αγίου Χριστοφόρου

Κορυφώνεται ο εορτασμός του Πολιούχου του Αγρινίου Μεγαλομάρτυρα Αγίου Χριστοφόρου

Το Αγρίνιο σήμερα τιμά τη μνήμη του Πολιούχου του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Χριστοφόρου.Το πρωί τελέστηκε ο
Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο νέο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Γλυφάδας κ. Παύλου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.(Ακολουθία όρθρου και λειτουργία και στον παλαιό Ναό Αγίου Χριστοφόρου)
Το μεσημέρι στις 11.55 π.μ έγινε η άφιξη και υποδοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στο Δημαρχείο Αγρινίου και στις 12.00 μ.μ έλάβε χώρα η τελετή ανακήρυξης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου ως Επιτίμου Δημότη Αγρινίου.

Το πρόγραμμα που ακολουθεί:
6.25 μ.μ: Προσέλευση επισήμων στο Νέο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου
6.30 μ.μ: Προσέλευση Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός.
7.15 μ.μ: Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνος του Αγίου Χριστοφόρου με τη συμμετοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερώνυμου και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου
κ. Ιερόθεου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Γλυφάδας κ. Παύλου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.
9.30 μ.μ: Στην Πλατεία Δύο Ρεμάτων θα πραγματοποιηθεί παράσταση χορευτικών τμημάτων στην οποία θα
Συμμετέχουν οι Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δύο Ρεμμάτων,
«Καλλιτεχνικό Εργαστήρι», «Ρίζες»,και «Συντροφιά με την Παράδοση». Θα ακολουθήσει στις 10.30 μ.μ. λαϊκή – παραδοσιακή συναυλία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.