Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κριτική προς πολλές κατευθύνσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη

Κριτική προς πολλές κατευθύνσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη

«“Η χώρα έχει πέσει σε ένα πηγάδι και κρεμιέται από το σχοινί του κουβά. Αυτό το σχοινί θα σπάσει είτε εάν δεν κάνει αυτά που πρέπει , είτε εαν οι Ευρωπαίοι σταματήσουν να τη στηρίζουν λόγω της αποτυχίας των στόχων της». Κάπως έτσι περιέγραψε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη την εικόνα της χώρας σήμερα.

Η κυρία Μπακογιάννη πριν μισή ώρα ολοκλήρωσε τη συνέντευξη Τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης της Αιτωλοακαρνανίας την οποία παραχώρησε σε αίθουσα του Επιμελητηρίου στο Αγρίνιο. Τώρα επισκέπτεται το Νοσοκομείο Αγρινίου και στις 8:30 θα εγκαινιάσει τα γραφεία του κόμματός της.

Πριν το Αγρίνιο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας συναντήθηκε ,το μεσημέρι ,με στελέχη της στη Ναύπακτο και εν συνεχεία στο Μεσολόγγι με τους εκπροσώπους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου – Ναυπακτίας. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της τη συνοδεύουν στελέχη της κεντρικής διοίκησης της ΔΗ.ΣΥ., επίσης ο πρώην υπουργός και βουλευτής Άρτας Γιώργος Παπαγεωργίου και ο βουλευτής Ηλείας Γ. Κοντογιάννης. Το “παρών” δίνει και ο δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάνης.
Στη συνέντευξη Τύπου η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε εφ’ όλης της τρέχουσας πολιτικής αλλά και… οικονομικής ύλης αλλά και για τα οργανωτικά και τους στόχους της ΔΗ.ΣΥ.Κατηγόρησε -με πολλά παραδείγματα- την κυβέρνηση για “αυτοσχεδιασμούς” και ιδιαίτερα επικριτική στάθηκε και απέναντι στη Ν.Δ. για την οποία είπε ότι «χαιδεύει αυτιά». Εκτίμησε ότι μετεκλογικά θα οδηγηθούμε σε κυβέρνηση συνεργασίας και δήλωσε σίγουρη πως η ΔΗ.ΣΥ. θα είναι η έκπληξη των εκλογών καθώς «οι δημοσκόποι δεν γνωρίζουν πως πρέπει να μετρούν τη  δυναμική των νέων κομμάτων». Ζήτησε “μικρότερο και αποτελεσματικότερο κράτος” κατακρίνοντας την κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις σε αποκρατικοποιήσεις και για ερασιτεχνισμούς στα θέματα της εργασιακής εφεδρείας. Κατέκρινε εξάλλου τα κόμματα της Αριστεράς που καλούν σε ανυπακοή ώστε να μην πληρωθούν οι εισφορές που επιβάλλει το κράτος λέγοντας πως “οι νόμοι είναι το καταφύγιο των πολιτών”.

Δήλωσε τη στήριξή της στον περιφερειακό Τύπο -απαντώντας σε σχετική ερώτηση- λέγοντας με νόημα πως η ίδια “ένιωσε στο πετσί της τη διαπλοκή» προφανώς των ΜΜΕ του Κέντρου . Απαντώντας για την οικονομική δυστοκία που αντιμετωπίζουν και τα ίδια τα κόμματα η κα Μπακογιάννη τα κατέκρινε αναρωτώμενη  “πως ενώ δεν μπορούν να βάλουν τάξη στα δικά τους οικονομικά  θα διαχειριστούν τα οικονομικά του κράτους” ενώ επισήμανε ότι η ΔΗ.ΣΥ. δεν στηρίζεται στην κρατική συνδρομή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως “όποιο στέλεχος της ΔΗ.ΣΥ. εμπλακεί σε σκανδαλώδεις υποθέσεις θα πάει σπίτι του”. «Πολλά στελέχη που ενεπλάκησαν σε σκανδαλώδεις υποθέσεις ζήτησαν να ενταχθούν στη ΔΗ.ΣΥ. αλλά δεν τους αποδεχθήκαμε. Τους αποδέχθηκε όμως η Ν.Δ….» είπε με νόημα.

Η ερώτηση του agrinionews.gr προς τη Ντόρα Μπακογιάνη είχε να κάνει με το κατά πόσο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα σήμερα είναι τόσο βαθιά πολιτικό που ίσως δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος να επιλυθεί. Επίσης αν όπως η ίδια έχει πει «είναι απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού», κατά πόσον θεωρεί ότι αυτές οι δυνάμεις θα ενισχυθούν στο κλίμα πόλωσης που υπάρχει.

Απαντώντας η κ. Μπακογιάννη απέφυγε να κάνει εκτίμηση για το κατά πόσον οι δυνάμεις του λαϊκισμού-όπως έχει χαρακτηρίσει όσους σχηματισμούς αντιτίθενται σε κάθε αλλαγή-θα ενισχυθούν ή όχι. Όμως αποδέχτηκε πλήρως ότι στη χώρα το πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό λέγοντας: «Τα παλαιά κόμματα είναι αδύνατον να επιλύσουν την κρίση γιατί κάτι τέτοιο είναι αντίθετο προς τη φύση τους. Δεν επιθυμούν καν να συνομιλήσουν με τους εταίρους μας ουσιαστικά καθώς δεν έχουν επεξεργαστεί τις θέσεις τους με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές ομάδες. Κάτι που εμείς έχουμε κάνει με το ευρωπαϊκό κόμμα των Φιλελευθέρων. Ο λόγος είναι ότι στην πραγματικότητα δεν θέλουν να ξεκόψουν από το πελατειακό κράτος που δημιούργησαν. Αν είχαμε προχωρήσει πέρυσι στην πώληση μέρους του ΟΤΕ και όχι φέτος που συρθήκαμε σε κάτι τέτοιο θα είχαμε αποκομίσει ακριβώς τα διπλάσια δημόσια έσοδα και μιλάμε για περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ που φαίνεται ότι μας περισσεύουν. Το ίδιο ισχύει και για ένα μέρος που θέλουν ξένοι να επενδύσουν στο Ελληνικό και ακόμα δεν έχουμε καν ξεκινήσει να βρίσκουμε τρόπο. Δυστυχώς γνωρίζω ότι το θέμα είναι πρώτιστα πολιτικό καθώς στην Ελλάδα έχει επικρατήσει η λαϊκίστικη ρητορική. Οι πολίτες έχουν την ευκαιρία στις επόμενες εκλογές να επιλέξουν νέα κόμματα και τότε θα αναγκαστούν τα δυο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας να κάνουν αυτό που έπρεπε ήδη να έχουν κάνει, δηλαδή μια μεγάλη ενωτική κυβέρνηση. Σε άλλη περίπτωση θα υποστούμε όλοι τις συνέπειες των πολιτικών που μας έφεραν ως εδώ».

Αυτά ήταν τα βασικά σημεία της συνέντευξης Τύπου της κας Μπακογιάννη που πάντως σε αμιγώς αιτωλοακαρνανικά θέματα εντόπισε από την περιοδεία της στη Ναύπακτο τη μείωση της εμπορικής κίνησης ενώ έδωσε και μία αμφίσιμη απάντηση για την εκτροπή του Αχελώου εκφράζοντας την αντίθεσή της στο έργο αλλά την άποψή της πως πρέπει τα τμήματα που έχουν ήδη κατασκευαστεί να λειτουργήσουν.
Η Ντόρα Μπακογιάννη αύριο θα συνεχίσει την περιοδεία της στην περιοχή του Θέρμου και σε χωριά της Τριχωνίδας αφού προηγουμένως συναντηθεί και με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.