Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020

Κωνσταντόπουλος: τρίτος πόλος το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

unnamed (1)Ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και επικεφαλής της λίστας της Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος μιλάει στο agrinionews.gr. « Την Κυριακή έχουμε μια ευκαιρία να πούμε ΝΑΙ στην εθνική προσπάθεια ΝΑΙ στην εθνική συνεργασία. Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα σφραγίσουν με τη συμβολή τους τον προοδευτικό χαρακτήρα του εγχειρήματος αυτού. Ας μην χάσουμε άλλο χρόνο για να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα για να απεγκλωβιστεί από τα μνημόνια».

Είναι η τρίτη θέση εφικτή για το ΠΑΣΟΚ;
Πιστεύω πως την Κυριακή οι συμπολίτες μας θα αναδείξουν σε τρίτο πόλο ρύθμισης των εξελίξεων το ΠΑΣΟΚ με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και όχι τη Χρυσή Αυγή με τον κ. Μιχαλολιάκο που μόλις χθες ομολόγησαν ότι αναλαμβάνουν την «πολιτική ευθύνη» για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Είναι πλέον ζήτημα δημοκρατίας σε ποιον θα ανατεθεί η τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Το μείζον αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα μας είναι να διασφαλιστεί η συνεργασία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συμβάλει καθοριστικά σ’ αυτή την προσπάθεια και να αποτελέσει τον εγγυητή της σταθερότητας αλλά και της ενότητας των δυνάμεων αυτών για μια κυβέρνηση με ορίζοντα 4ετίας.
Την Κυριακή έχουμε μια ευκαιρία να πούμε ΝΑΙ στην εθνική προσπάθεια ΝΑΙ στην εθνική συνεργασία. Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα σφραγίσουν με τη συμβολή τους τον προοδευτικό χαρακτήρα του εγχειρήματος αυτού. Ας μην χάσουμε άλλο χρόνο για να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα για να απεγκλωβιστεί από τα μνημόνια.

Υπάρχει σενάριο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Νέα Δημοκρατία;
Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι αυτές οι εκλογές γίνονται για να επιτευχθεί μια εθνική συνεργασία με όσο το δυνατόν ευρύτερη πολιτική και κοινωνική συναίνεση. Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα υπηρετήσει με επιμονή αυτόν τον στόχο. Η πατρίδα μας δεν έχει άλλο χρόνο για ξόδεμα. Η πραγματική οικονομία έχει παγώσει και κάθε μέρα που περνά εγκλωβισμένη σε άγονες αντιπαραθέσεις πλήττει εμάς τους ίδιους, τον Ελληνικό λαό.
Αυτό δεν σημαίνει, βεβαίως, ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα από τις ιστορικές, ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές που έχουμε τόσο με τη Νέα Δημοκρατία όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Προέχει όμως να προκύψει ένα μίνιμουμ εθνικής συναίνεσης. Αυτό οφείλει να το καταλάβει και η Νέα Δημοκρατία που χωρίς να απολογηθεί στον Ελληνικό λαό, προσπέρασε τις ευθύνες της για την καταστροφική διακυβέρνηση της χώρας κατά την περίοδο 2004-2009, αλλά και για τις μετέπειτα επιλογές της, που ενώ η ίδια ευθυνόταν για την αδιέξοδη κατάσταση που βρέθηκε η οικονομία μας, αρνήθηκε τη συμμετοχή της σε μια εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης και συνέπραξε στη δημιουργία του πλαστού διλήμματος «Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο». Οφείλει να το καταλάβει και ο ΣΥΡΙΖΑ που είπε ένα σωρό ψέματα και μεγαλοστομίες παρασύροντας τους συμπολίτες μας σε ένα φαύλο κύκλο ψευδαισθήσεων και σπέρνοντας το μίσος στην πολιτική ζωή του τόπου. Ο κ. Τσίπρας τελικά όχι μόνο δεν υλοποίησε το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, αλλά υπέγραψε το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο.

Ο κ. Τσίπρας έχει υποστηρίξει δημόσια «Ναι σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ, αν απαλλαγεί από τα βαρίδια» κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά σε στελέχη του. Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ;
Ο κ. Τσίπρας να μάθει να κάνει κουμάντο στο δικό του κόμμα. Αν δεν είχε αναγάγει τα εσωκομματικά του προβλήματα σε εθνικά, δεν θα γίνονταν τώρα εκλογές. Δεν είναι σε θέση για υποδείξεις.
Η χώρα χρειάζεται να κυβερνηθεί με όραμα, πολιτική και κοινωνική συναίνεση. Μέχρι χθες ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη διακυβέρνηση της χώρας με τα ψέματα, τα διλήμματα και το μίσος που έσπερνε ανάμεσά μας. Τώρα τελείωσαν τα παραμύθια. Οφείλει ο ίδιος να υλοποιήσει τα δυσβάσταχτα μέτρα που υπέγραψε, να χαμηλώσει τους ανούσιους και πολιτικάντικους υψηλούς τόνους και να συμβάλει ουσιαστικά σε μια εθνική προσπάθεια.

Η συμμετοχή σας σε μια κυβέρνηση συνεργασίας κουβαλά και τον κίνδυνο της φθοράς στην εξουσία. Τι θεωρείται προτιμότερο να συνεργαστεί ή όχι το ΠΑΣΟΚ την επόμενη ημέρα;
Δεν είναι αυτοσκοπός για μας η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση. Θεωρώ όμως ότι οι δυνάμεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξη μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμες στο να εγγυηθούν την πολιτική σταθερότητα. Όπως ανέφερα και παραπάνω, το μείζον σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές είναι να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας με όσο το δυνατόν ευρύτερη πολιτική και κοινωνική συναίνεση. Πιστεύω βαθιά πως μόνο να προσφέρει έχει το ΠΑΣΟΚ σ’ αυτή την προσπάθεια όχι σαν πολιτικό «δεκανίκι» του ενός ή του άλλου αλλά ως ο προοδευτικός πόλος που μπορεί και γνωρίζει να υλοποιήσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.
Εμείς δεν θα δραπετεύσουμε από την εθνική συνεργασία. Στηρίξαμε μόνοι μας τη χώρα από το 2009 έως το 2011. Είπαμε την αλήθεια σε όλους. Χαράξαμε τον δρόμο της εθνικής συνεννόησης. Τώρα που κατέρρευσε ο μύθος του «πρώτη φορά Αριστερά» και αποδείχθηκε η ανάγκη για ευρύτερες συνεργασίες, θα είμαστε ξανά στην υπηρεσία της πατρίδας για να διασφαλίσουμε με την εμπειρία και τη γνώση μας τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Κύριε Κωνσταντόπουλε, μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των πολιτών του Αγρινίου αλλά και ολόκληρου του Νομού στη διάρκεια των περασμένων μηνών ήταν ο κίνδυνος μεταφοράς των τριών πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου στην Πάτρα. Γνωρίζουμε μάλιστα ότι ήσασταν αυτός που έθεσε το ζήτημα της παραμονής τους στον αρμόδιο Υπουργό. Τι έχετε να πείτε για την παραμονή των Τμημάτων αυτών στο Αγρίνιο ;
Πράγματι δώσαμε από κοινού οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας μια μεγάλη μάχη για την παραμονή των πανεπιστημιακών τμημάτων στο Αγρίνιο, για να μην υποβαθμιστούν τα πτυχία των αποφοίτων και τελειόφοιτων, για να μην χαθεί η πανεπιστημιακή κοινότητα στο Νομό μας και μαζί της χαθούν και όλα τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει στην τοπική κοινωνία. Με τη δύναμη και τις προτάσεις που μου έδωσαν οι φορείς της Αιτωλοακαρνανίας, κατάφερα να φέρω το ζήτημα μέσα στη Βουλή και να το θέσω ενώπιον του τ. υπουργού Παιδείας κ. Μπαλτά, ο οποίος και δεσμεύθηκε να μη γίνει αποδεκτή η απόφαση της Συγκλήτου για τη μεταφορά της έδρας των Πανεπιστημιακών Τμημάτων από την Επιτροπή Στρατηγικού και Χωροταξικού Σχεδιασμού για την τριτοβάθμια εκπαίδευση του Υπουργείου. Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη όλων όσων πιστέψαμε στον δίκαιο αυτό αγώνα για τον τόπο μας. Τους ευχαριστώ πολύ όλους από καρδιάς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Γιώργος Κ.

    Μεγάλε ηγέτη, εκεί το καταντήσατε το ΠΑΣΟΚ, για να μή παραφράσω, το τρίτος πόλος….

  2. Φιλόλογος

    κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΤΕ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΤΡΙΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.